Τoyota GR Yaris, προβλήματα με την εξέλιξη του αυτόματου κιβωτίου

Τoyota GR Yaris, προβλήματα με την εξέλιξη του αυτόματου κιβωτίου

Η ιαπωνική εταιρεία εντείνει την εξέλιξη του αυτόματου κιβωτίου για το Toyota GR Yaris, το οποίο θα κάνει το εκρηκτικό χάτσμπακ ακόμα πιο φιλικό για καθημερινή χρήση.

Toyota GR Yaris

Πριν από περίπου έναν μήνα, φήμες έκαναν τον γύρο του διαδικτύου και ήθελαν την Τoyota να δοκιμάζει ένα νέο αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων με μετατροπέα ροπής, για να εξοπλίσει την πιο γρήγορη έκδοση του Yaris, το Τoyota GR Yaris.

Συγκεκριμένα, το ιαπωνικό Car Watch «συνέλαβε» το αυτοκίνητο στις δοκιμές του και μάλιστα όπως αναφέρει, το αυτόματο GR Yaris συμμετέχει στο Toyota Gazoo Racing Rally Challenge. Οι Ιάπωνες επιβεβαίωσαν την εξέλιξη του νέου κιβωτίου, τονίζοντας μάλιστα ότι στόχος του είναι να κάνει το Τoyota GR Yaris πιο φιλικό σε καθημερινή χρήση, δίνοντας παράλληλα έμφαση στις επιδόσεις και στις γρήγορες αλλαγές.

Όμως, φαίνεται ότι η ιαπωνική εταιρεία έχει ακόμα πολύ δουλειά μπροστά της μέχρι το αυτόματο Τoyota GR Yaris να μπει στη παραγωγή. Δημοσιεύματα θέλουν το κιβώτιο να εμφανίζει υστέρηση στην επιτάχυνση αμέσως μετά από κατέβασμα ταχύτητας, ένα πρόβλημα που σίγουρα ο κατασκευαστής δεν θέλει και θα πρέπει να λύσει.

Toyota GR Yaris

Το νέο αυτόματο κιβώτιο θα έχει και χειροκίνητη λειτουργία με paddles αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι, αλλά ο στόχος της ομάδας εξέλιξης είναι, πάντα κατά τα λεγόμενά τους, το Τoyota GR Yaris να είναι εξίσου γρήγορο ακόμη και με τον επιλογέα στη θέση «D».

Η Toyota θα συνεχίσει τις δοκιμές εξέλιξης του κιβωτίου στο Gazoo Racing Rally Challenge και τους θερινούς μήνες. Το GR Yaris με αυτόματο κιβώτιο αναμένεται να κάνει ντεμπούτο προς το τέλος του 2022.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube