Νέα έκδοση κινητήρα για το Opel Zafira Tourer

Νέα έκδοση κινητήρα για το Opel Zafira Tourer

Με τον 1.6 SIDI Turbo των 200 ίππων θα μπορεί να εφοδιαστεί το μεσαίο γερμανικό MPV.

Από τις αρχές του έτους, η Opel ενδυναμώνει και εμπλουτίζει διαρκώς την γκάμα του μεσαίου της πολυμορφικού, του Zafira Tourer.

Η αρχή έγινε με τον 2.0 BiTurbo CDTI των 195 ίππων και των 40,8 kgm ροπής, και συνεχίστηκε με τον νέο 1.6 CDTI των 136 ίππων και των 32,6 kgm ροπής. Πρόσφατα, απέκτησε και νέα βενζινοκίνητη έκδοση με τον 1.6 SIDI Turbo των 170 ίππων να βρίσκει εφαρμογή κάτω από το καπό του γερμανικού μοντέλου.

Η νέα όμως προσθήκη στην γκάμα των βενζινοκίνητων εκδόσεων αφορά την ισχυρότερη έκδοση του 1.6 SIDI Turbo που αποδίδει 200 ίππους και 30,6 kgm ροπής, δημιουργώντας έτσι την ισχυρότερη βενζινοκίνητη έκδοση στην γκάμα του μοντέλου.

Συνδυάζεται με νέο 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο και οι επιδόσεις που χαρίζει στο Zafira Tourer είναι, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, πολύ καλές. Πιο συγκεκριμένα, για να πιάσει τα 100 km/h από στάση χρειάζεται 8,9 sec και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 225 km/h. Ακόμα, η μέση κατανάλωση της έκδοσης κινητήρας είναι 7,0 lt/100 km και οι εκπομπές CO2 164 gr/km.

Οι παραγγελίες για την νέα αυτή έκδοση κινητήρα θα ξεκινήσουν τον Νοέμβριο, με την τιμή της έκδοσης να είναι προς το παρόν άγνωστη.

[Πηγή: Opel]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube