Νέα Cadillac CTS-V 650 ίππων [video]

Νέα Cadillac CTS-V 650 ίππων [video]

Αυτή είναι η αμερικάνικη αντιπρόταση στα μεγάλα πολυτελή σπορ σεντάν.

Η Cadillac προχώρησε σε αποκάλυψη της κορυφαίας έκδοσης της CTS, λίγες μέρες πριν την επίσημη παρουσίασή της στην έκθεση Β. Αμερικής.

Με στόχο να χτυπήσει το γερμανικό κατεστημένο των Audi RS6, BMW M5 και Mercedes-Benz E 63 AMG, η νέα CTS-V διαθέτει έναν υπερτροφοδοτούμενο V8 6,2 λίτρων με απόδοση 650 ίππων και 87,2 kgm ροπής. Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο οχτώ σχέσεων και επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 3,9 sec, με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 322 km/h.

Η CTS-V διαθέτει ενισχυμένο πλαίσιο που αύξησε την ακαμψία κατά 25% και η κίνηση μοιράζετε στους πίσω τροχούς μέσω ενός ηλεκτρονικά ελεγχόμενου μπλοκέ διαφορικού. Η ανάρτηση διαθέτει ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ Magnetic Ride τρίτης γενιάς και το σύστημα διεύθυνσης βελτιώθηκε διαθέτοντας και λιγότερες στροφές από άκρη σε άκρη. Το σύστημα φρένων έχει επιμεληθεί η Brembo και αποτελείται από 6πίστονες δαγκάνες στους εμπρός τροχούς.

Στον τομέα της εμφάνισης, το μεγάλο σπορ σεντάν της Cadillac απέκτησε επιθετικότερους σχεδιαστικά προφυλακτήρες με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, φαρδύτερα φτερά, νέα αεροδυναμικά βοηθήματα εμπρός και πίσω και ανθρακονημάτινο καπό με επιπλέον εισαγωγή αέρα. Ακόμα, οι τροχοί είναι 19 ιντσών και η εξάτμιση διαθέτει τέσσερις απολήξεις. Όσοι θέλουν το κάτι παραπάνω στην εμφάνιση, υπάρχει και πακέτο που όλα τα αεροδυναμικά βοηθήματα είναι ανθρακονημάτινα.

Στο εσωτερικό, ξεχωρίζουν οι ταπετσαρίες σε συνδυασμό δέρματος και alcantara, το προηγμένο σύστημα πολυμέσων και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3”. Στα έξτρα υπάρχουν εμπρός καθίσματα της Recaro και Performance Data Recorder, σύστημα που σας δίνει την δυνατότητα να βιντεοσκοπείτε και να καταγράφετε τους χρόνους σας σε μια πίστα.

Η νέα Cadillac CTS-V θα ξεκινήσει την εμπορική της καριέρα στην Αμερική το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube