Νέα BMW M2, ο τελευταίος των Μοϊκανών

Νέα BMW M2, ο τελευταίος των Μοϊκανών

Η νέα BMW M2 θα είναι το τελευταίο μη εξηλεκτρισμένο δημιούργημα του τμήματος M.

BMW M2

Η νέα BMW M2 είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα M μοντέλα των τελευταίων ετών. Και η BMW M έχει φροντίσει με διάφορα teaser να μας προετοιμάσει για τον ερχομό της. Ωστόσο, η νέα M2 θα σημάνει και το τέλος των μοντέλων M χωρίς στοιχείο εξηλεκτρισμού.

Συγκεκριμένα, το αφεντικό της BMW M, Frank van Meel, μιλώντας στο Bimmer Today ανέφερε ότι η νέα M2 θα είναι το τελευταίο Μ μοντέλο που δεν θα είναι εξηλεκτρισμένο. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι τα μοντέλα που θα ακολουθήσουν θα είναι πλήρως υβριδικά ή plug-in. Πιθανότατα, το πρώτο στάδιο εξηλεκτρισμού θα περιλαμβάνει ήπια υβριδικά συστήματα 48V. 

BMW M2

Η νέα M2 αναμένεται να κάνει ντεμπούτο σε λίγες μέρες στο Goodwood Festival of Speed. Κάτω από το καπό θα βρίσκεται ο γνωστός υπερτροφοδοτούμενος 6κύλινδρος κινητήρας σε σειρά που θα αποδίδει ισχύ περίπου 450 ίππων. Εξωτερικά, το αμάξωμα θα είναι "ντυμένο" με πιο σπορ εμφάνιση, με μπόλικα εξαρτήματα «M Performance», περιλαμβανομένης μιας πίσω πτέρυγας. Και φυσικά με την ανάλογη σήμανση.

Θυμίζουμε ότι ήδη βρίσκεται στα τελευταία στάδια εξέλιξης η plug-in υβριδική BMW XM. Η τελευταία, αποτελεί το πρώτο SUV αλλά και το πρώτο εξηλεκτρισμένο μοντέλο παραγωγής του αγωνιστικού τμήματος της BMW.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube