Νέα Alpina D3 Bi-Turbo στη Φρανκφούρτη

Νέα Alpina D3 Bi-Turbo στη Φρανκφούρτη

Η Alpina εκμεταλλεύεται το εθνικό της Σαλόνι Αυτοκινήτου, την ΙΑΑ στη Φρανκφούρτη, για να αποκαλύψει τη νέα Alpina D3 Bi-Turbo.

H νέα Alpina D3 Bi-Turbo που βασίζεται στη 3άρα BMW χρησιμοποιεί το ίδιο 3λιτρο διτούρμπινο 6κύλινδρο μοτέρ ντίζελ, όπως η XD3 και η D5, κάτι που σημαίνει 350 PS και 71,4 kgm.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένας 6κύλινδρος ντίζελ χρησιμοποιείται από την Alpina. Η προγενέστερη D3 του 2005 χρησιμοποιούσε 4κύλινδρο μοτέρ και ήταν το πιο καλοπουλημένο αυτοκίνητο στην ιστορία της εταιρείας, με 2.000 αυτοκίνητα.

Το μοτέρ προδιαγραφών Euro6 αποτελεί ένα καλό συνδυασμό οικονομίας και εκπομπών ρύπων με 5,3 lt/100 km και CO2 139 g/km αντίστοιχα. Όσον αφορά τις επιδόσεις, για τα 0-100 km/h χρειάζεται 4,6” και η τελική της φτάνει τα 278 km/h.

Οι επιδόσεις της νέας Alpina D3 Bi-Turbo είναι ικανές να ξεπεράσουν αυτές της BMW M135i που πετυχαίνει στις αντίστοιχες επιδόσεις 4,9” και 250 km/h (με ηλεκτρονικό περιορισμό).

Η Alpina διαθέτει τη νέα D3 Bi-Turbo σε σεντάν και touring, πισωκίνητη ή τετρακίνητη (xDrive).

Η D3 ξεχωρίζει από μια σειρά αισθητικών αλλαγών σε σχέση με τη 3άρα στην οποία βασίζεται, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ένα διακριτικό bodykit και της 19άρες αλουμινένιες ζάντες Alpina Classic, που και τα δύο στοιχεία βέβαια είναι στάνταρ. Για όποιον όμως θέλει την D3 του πιο «παπουτσωμένη», υπάρχει η επιλογή σε ζάντες των 20” (έξτρα).

[Πηγή Alpina]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube