Νέα Alfa Romeo Τonale Plug-in Hybrid Q4

Νέα Alfa Romeo Τonale Plug-in Hybrid Q4

H Alfa Romeo παρουσίασε την Τonale Plug-in Hybrid Q4, την πιο ισχυρή έκδοση του ιταλικού C-SUV με τετρακίνηση και 280 υβριδικούς ίππους.

Η Alfa Romeo παρουσίασε και επίσημα την Τonale Plug-in Hybrid Q4, την πλέον εξηλεκτρισμένη έκδοση του νέου της μικρού SUV, η οποία σε λίγο καιρό θα είναι διαθέσιμη για παραγγελίες και στην χώρα μας. 

Εμφανισιακά, η plug-in Tonale ξεχωρίζει μεταξύ άλλων, από το νέο «εξηλεκτρισμένο» biscione στο πίσω αριστερό τζάμι, πάνω από τη θυρίδα φόρτισης.

Alfa Romeo Τonale Plug-in Hybrid Q4

Το υβριδικό της σύστημα αποτελείται από έναν 1.3 lt τούρμπο βενζίνης με ισχύ 180 PS που συνδυάζεται με αυτόματο 6τάχυτο κιβώτιο και κινεί τους εμπρός τροχούς και ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 122 PS και 250 Nm ροπής που κινεί τους πίσω τροχούς. Το σύστημα λειτουργεί σε τάση 306V και η μπαταρία χωρητικότητας 15,5kWh προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία που ξεπερνά τα 80 km στην πόλη.

Επιπλέον, η plug-in hybrd Tonale μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά με ταχύτητες έως 135 km/h. H πλήρης φόρτιση της μπαταρίας διαρκεί λιγότερο από 2,5 ώρες, χάρη στον ενσωματωμένο φορτιστή που υποστηρίζει έως και 7,4kW ισχύος. Η συνδυαστική ισχύς ανέρχεται στους 280 PS και το σπριντ για τα 100 km/h από στάση ολοκληρώνεται σε 6,2". Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 206 km/h.

Alfa Romeo Τonale Plug-in Hybrid Q4

Για χάρη της plug-in έκδοσης ο επιλογέας οδηγικού προφίλ D.N.A. έχει επαναπροσδιοριστεί. O οδηγός μπορεί να διαλέξει ανάμεσα στη ρύθμιση Dynamic που προσφέρει τις βέλτιστες επιδόσεις και πιο άμεση απόκριση των χειριστηρίων, την ισορροπημένη Natural και την Advance Efficiency για μέγιστη αποδοτικότητα και ανάκτηση ενέργειας, ιδανική για την κίνηση σε αστικές συνθήκες.

Alfa Romeo Τonale Plug-in Hybrid Q4

Όπως και οι υπόλοιπες εκδόσεις της Tonale, η Plug-in Hybrid Q4 διαθέτει το πιο άμεσο σύστημα διεύθυνσης στην κατηγορία, το καινοτόμο σύστημα πέδησης brake-by-wire IBS, αμορτισέρ τεχνολογίας FSD (Frequency-Selective-Damping), αλλά και ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση στην έκδοση Veloce.

Η νέα Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4 θα είναι διαθέσιμη αρχικά στην έκδοση Veloce καθώς και στην έκδοση Edizione Speciale για περιορισμένο χρονικό διάστημα στο λανσάρισμα του μοντέλου. Αργότερα θα προστεθεί στις επιλογές και η Ti. Οι παραγγελίες για το νέο μοντέλο αναμένεται να ξεκινήσουν το αμέσως προσεχές διάστημα με τις τιμές για την ελληνική αγορά να ανακοινώνονται σύντομα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube