Νέα Alfa Romeo 4C Spider 33 Stradale Tributo [video]

Νέα Alfa Romeo 4C Spider 33 Stradale Tributo [video]

Συλλεκτική έκδοση της 4C Spider εμπνευσμένη από την Alfa Romeo 33 Stradale του 1967.

Η Alfa Romeo ανακοίνωσε την 4C Spider 33 Stradale Tributo, μια ειδική έκδοση του κεντρομήχανου πισωκίνητου σπόρτσκαρ που όπως αντιλαμβάνεστε και από το όνομα εμπνευσμένη από την θρυλική Alfa Romeo 33 Stradale, και αποτελεί το κύκνειο άσμα της 4C προτού ολοκληρωθεί η παραγωγή της.

Η Alfa Romeo 4C Spider 33 Stradale Tributo θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό 33 μονάδων που θα κυκλοφορήσουν αποκλειστικά στις αγορές της Βόρειας Αμερικής με τιμή από $79.995 (€65.787).

Alfa Romeo

Το μοντέλο ξεχωρίζει χάρη στην εξωτερική απόχρωση Rosso Villa d’Este με τριπλή επίστρωση. Οι ζάντες με τις πέντε κυκλικές οπές έχουν διάμετρο 18" εμπρός και 19" πίσω και είναι βαμμένες σε γκρι και χρυσό. Το ανθρακονημάτινο monocoque σασί έχει για πρώτη φορά κόκκινη απόχρωση. Οι καθρέφτες φέρουν την ιταλική σημαία, στο προφίλ έχουμε λευκά εμβλήματα Alfa Romeo Centro Stille, τα φώτα είναι bi-xenon, οι εισαγωγές αέρα εμπρός και ο πίσω διαχύτης μπορούν να βαφτούν σε piano black ενώ στάνταρ είναι και η εξάτμιση της Akrapovic με δύο κεντρικά τοποθετημένες απολήξεις.

Στο εσωτερικό βρίσκουμε σπορ καθίσματα από ανθρακονήματα και επενδύσεις από συνδυασμό μαύρου Dinamica suede και tobacco δέρματος. Έχουμε επίσης μεταλλικές πλάκες σε ταμπλό, πατήματα των μαρσπιέ και αρίθμηση στην κεντρική κονσόλα. Μαζί με το αυτοκίνητο οι ιδιοκτήτες θα λάβουν επίσης και ένα συλλεκτικό βιβλίο από το Centro Stile που εμπεριέχει τη σχεδιαστική εξέλιξη και την παραγωγική διαδικασία της 4C αλλά και την ιστορία της 33 Stradale.

Alfa Romeo

Alfa Romeo 4C πρωτοπαρουσιάστηκε σε μορφή πρωτοτύπου το 2011, με την έκδοση παραγωγής να ακολουθεί το 2013. Τον επόμενο χρόνο έκανε πρεμιέρα η ανοιχτή έκδοση 4C Spider που κυκλοφόρησε το 2015. Και οι δύο εκδόσεις βασίζονταν σε ανθρακονημάτινο moncoque πλαίσιο και με κεντρικά τοποθετημένο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1.742 cc με 240 PS που συνεργαζόταν με αυτόματο κιβώτιο διπλόυ συμπλέκτη 6 σχέσεων.

Η Alfa Romeo 33 Stradale, πηγή έμπνευσης της 4C, θεωρείτα ως ένα από τα ομορφότερα αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Παρουσιάστηκε στη Monza στις 31 Αυγούστου του 1967 πριν από το ιταλικό Grand Prix. Ήταν σχεδιασμένη από τον Franco Scaglione με κεντρομήχανη διάταξη ως η έκδοση δρόμου του αγωνιστικού Tipo 33. Συνολικά μεταξύ 1967 και 1969 κατασκευάστηκαν μόλις 18 σασί, ορισμένα από τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από πρωτότυπα των σχεδιαστικών οίκων Pininfarina, Italdesign και Bertone.

[Πηγή: Alfa Romeo]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube