Μπροστάρης η επόμενη γενιά του SEAT Leon

Μπροστάρης η επόμενη γενιά του SEAT Leon

Η νέα γενιά του μικρομεσαίου SEAT θα λανσάρει και το καινούριο σύστημα πολυμέσων του Ομίλου.

Η SEAT βρίσκεται σε διαδικασία εξέλιξης της επόμενης γενιάς του Leon και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα διαθέτει και το καινούριο σύστημα πολυμέσων του Volkswagen Group.

Η είδηση αυτή έρχεται να «συμπληρώσει» και αυτά που είχαμε γράψει πριν μερικούς μήνες για την εμφάνισή του, δίνοντας μας την εντύπωση ότι η SEAT ετοιμάζει ένα πολύ προσεγμένο σχεδιαστικά μοντέλο στην κατηγορία των μικρών οικογενειακών.

Η νέα γενιά θα παρουσιαστεί προς τα τέλη του έτους και λίγους μήνες μετά, το καλοκαίρι του 2019, θα αποκτήσει μια crossover έκδοση και μία plug-in hybrid.

Σε δήλωση του κ. Matthias Rabe, προϊστάμενος του τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης στη SEAT, στους Άγγλους συναδέλφους μας, η επόμενη γενιά του Leon έχει φανταστική σχεδίαση, φανταστική τεχνολογία και φανταστική διαδραστικότητα με το χρήστη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: SEAT Leon 1.6 TDI 115 PS

Το νέο Leon θα είναι ένα από τα πρώτα του Ομίλου Volkswagen που θα έχει σύστημα πλοήγησης και πολυμέσων με δυνατότητα ενημέρωσης χαρτών, εφαρμογών και λειτουργία over the air, όπως συμβαίνει και με τα σύγχρονα smartphones. Παρά το γεγονός ότι το νέο σύστημα θα χρησιμοποιηθεί από όλο το VW Group, η SEAT βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την ανάπτυξη του, με στόχο να προσελκύσει νεότερη ηλικιακά βάση πελατών.

«Δύο χρόνια δουλεύουμε πάνω στο καινούριο σύστημα πολυμέσων που θα παρουσιαστεί του χρόνου με το νέο Leon», είπε ο CEO της SEAT Luca De Meo σε εκδήλωση στη Βαρκελώνη.

Η διαδραστικότητα με το χρήστη που προσφέρει το νέο σύστημα πολυμέσων έχει δεχθεί ιδιαίτερα θετικές κριτικές, καλύτερες και από αυτές του Tesla Model X, είπε ο κ. Rabe.

Η SEAT είναι τόσο σίγουρη για την ευκολία χρήσης της νέας τεχνολογίας, που θα μεταφέρει πολλά κουμπιά από την κεντρική κονσόλα στην οθόνη του συστήματος, εν είδη πλήκτρων αφής, όπως για παράδειγμα τα χειριστήρια του συστήματος κλιματισμού. «Θα έχει λιγότερα κουμπιά, θα δέχεται περισσότερες φωνητικές εντολές και θα έχει αρκετά εκλογικευμένη συνολικά λειτουργία» είπε ο κ. Rabe. Ακόμα, το νέο Leon θα έχει στον προαιρετικό του εξοπλισμό και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων του Ομίλου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: SEAT Leon CUPRA 300

Το νέο Leon θα συνεχίσει να βασίζεται στην διαμορφώσιμη πλατφόρμα MQB και σύμφωνα με τον κ. Rabe δεν θα είναι άλλο ένα τυπικό χάτσμπακ, αλλά θα δημιουργεί ένα αίσθημα «επιθυμίας».

Μαζί με το 5θυρο και το station wagon αμάξωμα, θα παρουσιαστεί και μία crossover έκδοση του νέου Leon που θα τοποθετηθεί εμπορικά ανάμεσα στο 5θυρο και το Ateca. Σύμφωνα μάλιστα με την SEAT, η νέα αυτή έκδοση θα είναι αρκετά πιο extreme από την υπάρχουσα Xperience.

Ακόμα, η νέα γενιά του Leon δεν θα προσφέρεται σε 3θυρη SC έκδοση, ενώ οι ισχυροί TSI κινητήρες θα «μετακομίσουν» στην θυγατρική CUPRA.

Οι πετρελαιοκινητήρες θα παραμείνουν στη γκάμα του νέου Leon, που όμως θα συμπληρωθεί και από μία ήπια υβριδική με θερμικό κινητήρα βενζίνης 1.5 TSI και 48V ηλεκτρικό κύκλωμα.

[Πηγή: Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube