Ακόμα πιο σπορ το νέο SEAT Leon

Ακόμα πιο σπορ το νέο SEAT Leon

Το νέο μοντέλο που θα παρουσιαστεί μέσα στο 2019 θα έχει σαφώς πιο σπορ εμφάνιση από το σημερινό.

Η νέα γενιά του μικρού οικογενειακού της SEAT αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Ωστόσο υπάρχουν πλέον αρκετά ασφαλείς πληροφορίες γι’ αυτό, όπως το ότι θα πρωταγωνιστήσει στην πολύ επιθετική πολιτική που θα ακολουθήσει η ισπανική εταιρεία στο μέλλον.

Για την τελευταία, ο Matthias Rabe, μέλος του ΔΣ της SEAT, και υπεύθυνος του τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης, δήλωσε πως θα είναι η μεγαλύτερη ανάπτυξη της γκάμας που έχει γίνει στην Ιστορία της εταιρείας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: SEAT Ibiza 1.0 Eco TSI 95 PS

Μετά το Ateca, το νέο Ibiza και το Arona, σειρά έχουν τώρα ακόμα έξι ή επτά μοντέλα στα ερχόμενα τρία χρόνια εκ των οποίων τα περισσότερα θα είναι ολοκαίνουργια και τα υπόλοιπα ανανεωμένες εκδόσεις υφιστάμενων μοντέλων.

Το νέο Leon, θα συνεχίσει –προφανώς- να βασίζεται στην πλατφόρμα MQB του ομίλου Volkswagen, ωστόσο είναι πιθανό να αποκτήσει λίγο μεγαλύτερο μεταξόνιο προς όφελος του ακόμα περισσότερου χώρου στο πίσω μέρος της καμπίνας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: SEAT Ateca 1.0 TSI

Χωρίς τεράστιες αλλαγές θα παραμείνουν και τα μηχανικά μέρη, με τη γκάμα των κινητήρων να περιλαμβάνει όλους TSI που ξέρουμε ήδη. Ωστόσο μέσα στον κύκλο ζωής του μοντέλου δεν είναι καθόλου απίθανο να υιοθετηθεί και το «ήπιο» υβριδικό σύστημα των 48V που θα δούμε αρχικά στο επόμενο Golf.

Δεν αποκλείεται ακόμα να υπάρξει και μια plug-in υβριδική έκδοση με τεχνολογία από το Golf GTE, ενώ ακόμα τίποτα δεν έχει αναφερθεί για τις σπορ εκδόσεις CUPRA. Είναι πάντως ουσιαστικά βέβαιο ότι θα έχουν συνέχεια, κάτι που ισχύει και μερικές ντίζελ επιλογές.

Από πλευράς σχεδίασης, το νέο Leon δε θα είναι επαναστατικό αλλά θα εξελίξει πολύ την εικόνα του σημερινού, τουλάχιστον την εξωτερική. Αυτό σημαίνει ότι θα αντιλαμβάνεσαι αμέσως ότι πρόκειται για το νέο Leon το οποίο όμως θα είναι σαφώς πιο δυναμικό από τη σημερινή του γενιά, με ισχυρή εταιρική ταυτότητα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: SEAT Leon CUPRA 300

Για την καμπίνα είναι ακόμα πολύ νωρίς για να μιλήσουμε, όμως πιθανότατα η εταιρεία να εισακούσει τα αιτήματα των πελατών για λιγότερο λιτή εικόνα του ταμπλό. Αυτό όμως θα το μάθουμε αργότερα όταν και θα υπάρξουν νέες πληροφορίες.

[Πηγή: Autoexpress.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube