Μπορείτε από τώρα να αποκτήσετε μια ηλεκτρική Lancia Delta Integrale! [video]

Μπορείτε από τώρα να αποκτήσετε μια ηλεκτρική Lancia Delta Integrale! [video]

H GCK Exclusiv-e ανακοίνωσε την Lancia Delta Evo-e, μια ηλεκτροκίνητη εκδοχή του θρυλικού μοντέλου.

Μπορεί η Lancia να ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το όνομα Delta θα επιστρέψει σε μορφή ηλεκτρικού χάτσμπακ, αλλά φαίνεται ότι ήδη κάποιος έχει κατασκευάσει μια ηλεκτρική εκδοχή του θρυλικού μοντέλου. Συγκεκριμένα η εταιρία GCK Exclusiv-e ανακοίνωσε την παραγωγή της Lancia Delta Evo-e σε περιορισμένο αριθμό. Μόλις 47 κομμάτια.

Από σχεδιαστικής άποψης η ηλεκτρική εκδοχή δεν διαφέρει από την αυθεντική. H εταιρία μετά την αναπαλαίωση μιας παλιάς Delta Integrale, στην οποία βασίζεται και η Evo-e, πρόσθεσε εξαρτήματα από ανθρακονήματα σε πολλά μέρη του αυτοκινήτου όπως ο διαχύτης και η πίσω αεροτομή. Στο εσωτερικό έχει προστεθεί δέρμα Αlcantara με πορτοκαλί λεπτομέρειες, τιμόνι της Momo, καθίσματα Recaro και μια ανασυρόμενη οθόνη αφής της Alpine.

Οι σημαντικότερες αλλαγές βρίσκονται όμως κάτω από το καπό. Ο δίλιτρος κινητήρας έχει αντικατασταθεί από ένα ηλεκτρικό μοτέρ μέγιστης απόδοσης 200 PS και 350 Νm ή από ένα ηλεκτρικό μοτέρ συνεχούς απόδοσης 122 PS και 200 Νm. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 29 kWh προσφέροντας αυτονομία της τάξης των 200 km. To συνολικό βάρος του αυτοκινήτου ανέρχεται στα 1.440 kg μόλις 100 kg περισσότερα από την αυθεντική. H GCK Exclusiv-e υπόσχεται ότι το ηλεκτρικό μοντέλο θα επιταχύνει στα 100 km/h από στάση σε 6,6''.

Evo-e

Πέρα από το πλαίσιο που έχει ενισχυθεί για μεγαλύτερη ακαμψία το αυτοκίνητο έχει μεγαλύτερο μετατρόχιο, χαμηλότερη ανάρτηση και φρένα με 6πίστονες δαγκάνες. Παρόλο που η Delta Evo-e είναι ηλεκτρική η ισχύς φτάνει και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός 5τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου. 

Για πολλούς η μετατροπή ενός από τα πιο εμβληματικά χάτσμπακ σε ηλεκτρικό μπορεί να μοιάζει ιεροσυλία. Άλλες όμως παρόμοιες μετατροπές κλασικών αυτοκινήτων σε ηλεκτρικά μοιάζουν να έχουν απήχηση αποδεικνύοντας ότι υπάρχει ένα αγοραστικό κοινό το οποίο θέλει να απολαμβάνει ένα κλασικό αυτοκίνητο με σύγχρονη τεχνολογία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube