Μπίνγκο! Νέο Škoda Kamiq ακαμουφλάριστο

Μπίνγκο! Νέο Škoda Kamiq ακαμουφλάριστο

Το κατασκοπικό απηνές κυνήγι απέδωσε και το νέο Škoda Kamiq απαθανατίστηκε σχεδόν ακαμουφλάριστο ένα μήνα πριν από την επίσημη παρουσίασή του.

Η σχεδίαση του νέου Škoda Kamiq, το οποίο θα ντεμπουτάρει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου, έχει ήδη επιβεβαιωθεί. Ωστόσο, αυτές είναι πιθανώς οι τελευταίες κατασκοπευτικές φωτογραφίες του νέου B-SUV της Škoda, αποκαλύπτοντάς μας έτσι τον τρίτο εκπρόσωπό της στα SUV/crossover με νέα σχεδιαστική ταυτότητα εμπρός και πίσω.

Η τσεχική μάρκα έχει ήδη επιβεβαιώσει αρκετές φορές το αυτοκίνητο με teaser, ενώ τελευταίως επιβεβαίωσε επισήμως και το όνομά του, με την έναρξη των παραδόσεων στους πελάτες να τοποθετείται στις αρχές του καλοκαιριού. 

Με το νέο Kamiq, η Škoda θα ολοκληρώσει σχεδόν την προσφορά της σε SUV στην Ευρώπη, εκτός και αν μας καταλάβει με κάποια άλλη έκπληξη, υπό τη μορφή μιας κουπέ παραλλαγής για κάποια από τα μοντέλα της που διατίθενται στην αγορά της Κίνας. Αλλά, προς το παρόν, θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο νέο εκπρόσωπο της μικρής κατηγορίας που θα έχει να αντιμετωπίσει μια πλούσια γκάμα αντιπάλων, κάποιους ολοκαίνουργιους και άλλους στο στάδιο της πλήρους ανανέωσης. Στην περίπτωση δε των πρώτων έχουμε και τα «ξαδέρφια», SEAT Arona και Volkswagen T-Cross με τα οποία το Kamiq μοιράζεται τη σπονδυλωτή πλατφόρμα MQB A0.

Škoda Kamiq

Εν αρχή αδιευκρίνιστο ως μοντέλο, το μικρό SUV της της Škoda παρουσιάστηκε δειλά σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της εξέλιξής του πραγματοποιήθηκε κοντά στην έδρα της φίρμας στο Mladá Boleslav, και αυτή η τελευταία «κατασκοπεία» αποτελεί επιτυχία του αναγνώστη του τσεχικού ιστότοπου Novinky.

Πρακτικά χωρίς καμουφλάζ, το Kamiq κυκλοφορούσε με μεγάλη ταχύτητα στον αυτοκινητόδρομο D11 μεταξύ της Πράγας και του Hradec Králové. Όπως μπορείτε να δείτε, το εμπρός μέρος αποτελεί άμεση κληρονομιά από το Vision X Concept που παρουσιάστηκε στο ελβετικό Σαλόνι Αυτοκινήτου πέρυσι και συμπίπτει με τα επίσημα σκίτσα που δόθηκαν στη δημοσιότητα πριν από λίγες μέρες.

Škoda Kamiq

Έτσι, η μάρκα επιβεβαιώνει μια νέα, πολύ πιο σύγχρονη ταυτότητα σχεδιασμού, διαιρώντας τον εμπρός φωτισμό σε ζώνες, με τα φώτα ημέρας LED –και το κύριο φανάρι να ενσωματώνει τα φλας. Μόνο ένα μικρό μαύρο βινίλ καμουφλάζ καλύπτει μέρος της γρίλιας του ψυγείου.

Βλέποντάς το από πλάγια, υπάρχει μια στενή λωρίδα καμουφλάζ που κρύβει τη νέα γραμμή της μέσης που δείχνει να τρέχει ήπια και ανυψώνεται, γυρίζοντας για να συναντήσει τη γραμμή της οροφής, ενώ το «κάλυμμα» στην πίσω κολόνα είναι ανόμοιο σε σχέση με το σχήμα του σταθερού πίσω κρυστάλλου. Επιπλέον, ένα χρωματιστό αυτοκόλλητο καλύπτει μέρος του νέου σχεδιασμού σχήματος «C» των πίσω φαναριών, λεπτομέρειες που δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ για να ανακαλύψουμε στο μοντέλο παραγωγής που θα αποκαλυφθεί οσονούπω.

Škoda Kamiq

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube