Ολική ανανέωση για το Renault Clio [video]

Ολική ανανέωση για το Renault Clio [video]

Τέσσερα χρόνια μετά την παρουσίαση της 5ης γενιάς του, το Renault Clio δέχεται ένα εκτενές facelift, με το νέο μοντέλο να είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα από τον Σεπτέμβριο.

Ενώ πολύ κατασκευαστές εγκαταλείπουν τα σουπερμίνι τους, η Renault στηρίζει το Clio και τέσσερα χρόνια μετά το λανσάρισμα της 5ης γενιά του προχωρά σε μια γερή αναβάθμιση του ώστε να παραμείνει φρέσκο και ανταγωνιστικό απέναντι στους αντιπάλους του. 

Παρατηρώντας το ανασχεδιασμένο μπροστινό μέρος με τους λεπτότερους προβολείς και την φαρδύτερη μάσκα με μοτίβο σκακιέρας, αντιλαμβάνεται κανείς ότι το σχεδιαστικό τμήμα δεν ήταν καθόλου φειδωλό στις προτάσεις του. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το πίσω μέρος του νέου Renault Clio, όπου οι σχεδιαστές του φαίνεται να θέλουν να επαναφέρουν στην μόδα τα διαφανή πίσω φώτα. 

2023 Renault Clio

Επιπλέον, ο διαχύτης στον πίσω προφυλακτήρα έχει έξι διαφορετικά σχέδια, ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού και το αν πρόκειται για υβριδική ή συμβατική έκδοση. Στις φωτογραφίες απεικονίζεται η έκδοση Esprit Alpine, η οποία θα αντικαταστήσει στην κορυφή της γκάμας την RS Line.

Στο εσωτερικό, η γαλλική εταιρεία έχει αναβαθμίσει πολλά από τα υλικά που συνθέτουν το ταμπλό και τα υπόλοιπα μέρη της καμπίνας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα βιώσιμα υλικά. Για την ακρίβεια, δεν προσφέρετε πλέον επιλογή δερμάτινης ταπετσαρία και τα καθίσματα είναι καλυμμένα με ένα υλικό από οργανικές και πολυεστερικές ίνες, που ονομάζεται TEP. Η νέα έκδοση εξοπλισμού Esprit Alpine έρχεται επιπλέον με νέα σπορ εμπρός καθίσματα που σύμφωνα με τη Renault προσφέρουν καλύτερη πλευρική στήριξη. 

Όσον αφορά την τεχνολογία της, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων διατίθεται σε μεγέθη 7 και 10’’, ενώ η οθόνη αφής του infotainment είναι διαθέσιμη σε διαμορφώσεις 7 ή 9,3’’. Υποστηρίζει ασύρματα Android Auto και Apple CarPlay, καθώς και ενσωματωμένη πλοήγηση, κάμερα 360ο και περισσότερα από 20 συστήματα υποβοήθησης του οδηγού. Στα σημαντικότερα περιλαμβάνονται το προσαρμοζόμενο cruise control, με λειτουργία stop & go και η μερικώς αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2.

2023 Renault Clio

Η σειρά κινητήριων μονάδων περιλαμβάνει τους συνήθεις ύποπτους, με κορυφαία επιλογή το αυτοφορτιζόμενο υβριδικό Renault Clio E-Tech των 145 PS, το οποίο χρησιμοποιεί για την κίνησή του έναν ατμοσφαιρικό 1.600άρη βενζινοκινητήρα και δύο ηλεκτροκινητήρες.

Στην γκάμα του Renault Clio παραμένει η δημοφιλής στην χώρα μας έκδοση διπλού καυσίμου TCe 100 LPG, ενώ παρόν εξακολουθούν να δηλώνουν τόσο η βενζινοκίνητη έκδοση TCe 90 με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων όσο και η ντίζελ Blue dCi 100. Τα διαθέσιμα μοτέρ συμπληρώνει μια έκδοση με 3κύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα 1,0 λίτρου που αποδίδει 65 ίππους και δύσκολα θα τη δούμε στις επιλογές της ελληνικής αντιπροσωπείας.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube