Το MΙΝΙ Paceman θα επιστρέψει ως ηλεκτρικό το 2024

Το MΙΝΙ Paceman θα επιστρέψει ως ηλεκτρικό το 2024

Οι πρότερες χαμηλές πωλήσεις δεν δείχνουν να πτοούν τη MINI, η οποία σκέφτεται να επαναφέρει το Paceman στην αγορά ως αμιγώς ηλεκτρικό και με το καλούπι ενός 5θυρου crossover, αυτή τη φορά.

MΙΝΙ Paceman

Πριν από περίπου ένα χρόνο η ΜΙΝΙ ανακοίνωσε ότι το 2025 θα είναι η τελευταία χρονιά που θα παρουσιάσει κάποιο μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης, προχωρώντας το πλάνο για τον πλήρη εξηλεκτρισμό της. Υπενθυμίζουμε ότι στόχος της είναι από το 2027, το 50% και πλέον των πωλήσεών της να αφορά σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα και από το 2030 να είναι μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη μάρκα.

Ο κατασκευαστής ήδη σχεδιάζει να παρουσιάσει τα επόμενα χρόνια δύο ηλεκτρικά crossover και ένα από αυτά φημολογείται ότι θα επαναφέρει το όνομα Paceman στην γκάμα της MINI. Όπως υποστηρίζει το βρετανικό Car, το Paceman θα επιστρέψει το 2024 ως ένα ηλεκτρικό 5θυρο crossover. Θυμίζουμε ότι το πρώτο Paceman ήταν ένα 3θυρο με crossover χαρακτηριστικά και έμεινε στην παραγωγή από το 2012 μέχρι το 2016. 

MΙΝΙ Paceman

Όσο αναφορά τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα της MINI, o CEO Bernd Körber δήλωσε ότι κάποια θα βασίζονται σε μια ηλεκτρική πλατφόρμα που θα εξελιχθεί στο Μόναχο και θα κατασκευάζεται στην Κίνα, ενώ άλλα θα χρησιμοποιούν ανανεωμένες εκδόσεις από πλατφόρμες που υπάρχουν ήδη στην γκάμα της φίρμας.

Όπως θα περίμενε κανείς, το νέο Paceman θα ακολουθήσει το νέο ντιζάιν της μάρκας, με πολλά κοινά στοιχεία από τη νέα γενιά του ΜΙΝΙ χάτσμπακ η οποία θα κάνει ντεμπούτο το 2023. Δεν θα διατηρήσει όμως την χαρακτηριστική κουπέ γραμμή της οροφής του. Επιπλέον, πιθανότατα το Paceman θα είναι τετρακίνητο και θα αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία χωρητικότητας περίπου 60 kWh.

Για περισσότερες πληροφορίες γύρω από την ηλεκτρική μετενσάρκωση του Paceman, θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι να πλησιάσουμε το ντεμπούτο του ή να ξεκινήσουν οι δοκιμές εξέλιξής του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube