Το MINI John Cooper Works GP κάνει "ζέσταμα" στο Nürburgring

Το MINI John Cooper Works GP κάνει "ζέσταμα" στο Nürburgring

Η MINI κάνει λόγο για χρόνο κάτω από τα 8 λεπτά στην "Πράσινη Κόλαση".

Ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο του επερχόμενου MINI John Cooper Works GP παρουσιάστηκε στο κοινό κατά τη διάρκεια του αγώνα 24 Ωρών του Nürburgring που έλαβε χώρα το σαββατοκύριακο.

Το  John Cooper Works GP θα είναι η κορυφαία έκδοση της σημερινής γενιάς του MINI Cooper S με εξελιγμένο αεροδυναμικό πακέτο, πιο επιθετικό στήσιμο και βελτιωμένο τετρακύλινδρο κινητήρα MINI TwinPower Turbo με απόδοση που θα ξεπερνά τους 300 PS.

MINI JCW GP

Σύμφωνα με τη MINI, το νέο JCW GP σημειώνει ήδη χρόνους που είναι κατά μισό λεπτό πιο γρήγοροι από το ρεκόρ της προηγούμενης γενιάς (8:23), γυρνώντας την "Πράσινη Κόλαση" σε κάτω από 8 λεπτά χωρίς ακόμα να έχει ολοκληρωθεί η εξέλιξή του.

Μπορεί στις φωτογραφίες που έχει δημοσιεύσει η εταιρεία μέχρι στιγμής το μοντέλο να φορά ειδικό καμουφλάζ, όμως είναι εμφανή τα επιπλέον μέρη του αμαξώματος. Οι διαφορές με τα λιγότερο ακραία JCW εντοπίζονται στα ανασχεδιασμένα φτερά, την τεράστια αεροτομή και τις προεκτάσεις στους προφυλακτήρες που του χαρίζουν πιο επιθετική εμφάνιση ενώ παράλληλα συμβάλλουν και στην αεροδυναμική. Πάντως πρέπει να σημειώσουμε ότι το αεροδυναμικό πακέτο του μοντέλου παραγωγής είναι πιο συντηρητικό σε σχέση με το ομώνυμο πρωτότυπο που είδαμε στην έκθεση Φρανκφούρτης το 2017.

Το κορυφαίο MINI JCW GP θα κυκλοφορήσει το 2020 σε περιορισμένο αριθμό 3.000 μονάδων, συνεχίζοντας την παράδοση των αντίστοιχων εκδόσεων των δύο προηγούμενων γενιών R53 (2006) και R56 (2012) οι οποίες δήλωσαν το παρόν στην παρουσίαση του πρωτοτύπου στο Nürburgring.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube