node/35943

MINI: Ηλεκτρική έκδοση του Rocketman στην παραγωγή

Το πρωτότυπο παρουσιάστηκε το 2011 όμως τώρα εγκρίθηκε μια ηλεκτρική έκδοση παραγωγής για το 2022.

Η MINI έδωσε το πράσινο φως σε μια εξελιγμένη ηλεκτρική έκδοση παραγωγής του πρωτοτύπου Rocketman που παρουσιάστηκε στην Έκθεση Γενεύης του 2011, το οποίο θα τοποθετηθεί στη γκάμα της κάτω από το ηλεκτρικό Cooper SE. Κάτι αντίστοιχο είχαμε γράψει για φήμες που κυκλοφορούσαν το 2016, όμως σήμερα η είδηση φαίνεται να είναι επιβεβαιωμένη.

Η έκδοση παραγωγής του Rocketman θα κυκλοφορήσει το 2022 ως ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο τρίθυρο hatchback με μικρότερες διαστάσεις από το MINI Cooper. Το μοντέλο θα παράγεται στην Jiangsu της Kίνας, στα πλαίσια της συνεργασίας της BMW και της Great Wall Motors.

MINI Rocketman

Την είδηση επιβεβαίωσε στο Autocar ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της BMW λέγοντας: «Προχωράμε τα σχέδιά μας για ένα μοντέλο στο ύφος του Rocketman. Είναι ένα αυτοκίνητο το οποίο εξετάζουμε εδώ και πολύ καιρό, όμως για να πετύχουμε μια κερδοφόρα και συμφέρουσα για τους καταναλωτές τιμή αγοράς, χρειαζόμαστε μια συνεργασία για να μοιραστούμε το κόστος εξέλιξης. Η Great Wall Motors μας έδωσε αυτή τη δυνατότητα με μια κοινή ηλεκτρική πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί από την MINI».

Πολύ πιθανό είναι να χρησιμοποιούν τα μηχανικά μέρη του Ora R1 της Great Wall Motors το οποίο θα βολέψει τη MINI από πλευράς διαστάσεων (3495mm/1669mm/1530mm) αλλά και αυτονομίας (350 km) όμως κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί. Το σίγουρο είναι ότι η MINI και γενικότερα ο όμιλος BMW θα επεκτείνει τη γκάμα ηλεκτρικών και υβριδικών μοντέλων μέσα στα επόμενα χρόνια.

Πηγή: Autocar

node/39675

Το 2023 το νέο Nissan GT-R

Σύμφωνα με πληροφορίες η εξέλιξη του μοντέλου έχει ήδη ξεκινήσει η εξέλιξή του και θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Κυριακή, 09 Αυγούστου 2020 | Αργύρης Τούντας Επικοινωνία

Το 2023 το νέο Nissan GT-R

Σχετικά με την αντικατάσταση του θρυλικού πλέον Nissan GT-R έχουν γραφτεί πολλά. Ωστόσο από τον τελευταίο Οκτώβριο έχει επιβεβαιωθεί επίσημα πως η απάντηση είναι θετική ως προς αυτό το πρότζεκτ.

Πρόσφατα μάλιστα, ο COO (Chief Operating Officer) της Nissan Motor Co. ανέφερε σε συνέντευξή του στο Automotive News πως η εταιρεία ήδη δουλεύει επάνω στην επόμενη γενιά του μοντέλου και σύμφωνα με τα λεγόμενά του θα είναι έτοιμη μέσα στο 2023.

Επιβεβαίωσε δε πως γίνονται μελέτες και πάνω σε υβριδικό σύστημα, όπως άλλωστε είχαμε ξαναγράψει τον προηγούμενο Οκτώβριο, το οποίο θα έχει τις ρίζες του στους αγώνες και θα είναι KERS (Kinetic Energy Recovery System). Η χρήση του τελευταίου πάντως δε θα πρέπει να θεωρείται ακόμα δεδομένη.

Δείτε ακόμα: "Συγκρίνουμε" στην Ιταλία Nissan GT-R και Lamborghini Urus

TAGS
node/39672

Επέκταση για την γκάμα της DS Automobiles

Η επόμενη διετία αναμένεται ιδιαίτερα παραγωγική για την γκάμα της γαλλικής εταιρείας.

Σάββατο, 08 Αυγούστου 2020 | Αργύρης Τούντας Επικοινωνία

Επέκταση για την γκάμα της DS Automobiles

Με την γκάμα της αυτήν τη στιγμή να περιλαμβάνει δύο μοντέλα, τα DS 3 Crossback και DS 7 Crossback και η επερχόμενη ναυαρχίδα DS 9 να προστεθεί σε αυτά στις αρχές του 2021.

Ωστόσο μιλώντας στο βρετανικό Auto Express, ο επικεφαλής της εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο αποκάλυψε πως το πλάνο περιλαμβάνει έξι μοντέλα συνολικά. Χωρίς να το επιβεβαιώσει συγκεκριμένα, ο Alain Descat δήλωσε πως σαφώς θα ήθελε ένα τέτοιο συμπλήρωμα στην γκάμα.

Μάλιστα θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως μιλάμε για ουσιαστικά για δύο εκδόσεις του μοντέλου, μια συμβατική χάτσμπακ και μια με crossover χαρακτήρα. Το πιθανότερο είναι επίσης πως το μοντέλο θα βασιστεί στην νέα γενιά της πλατφόρμας EMP2, η οποία θα έχει χώρο για μεγαλύτερη μπαταρία άρα και συμβατότητα για αμιγώς ηλεκτρική κίνηση αντί μόνο για την plug-in δυνατότητα που έχει η σημερινή.

Όσο για το έκτο μοντέλο, αυτό όλα δείχνουν πως θα είναι ένα μεγάλο SUV. Αν και ο Descat δεν επιβεβαίωσε καθαρά ούτε αυτή την είδηση λέγοντας πως η γκάμα δεν είναι ακόμα αυστηρά αποφασισμένη, συμφώνησε πως «Ένα τέτοιο μοντέλο έχει ιδιαίτερο νόημα όταν μιλάς για μια εταιρεία που δραστηριοποιείται σε παγκόσμια βάση».