MINI: Ηλεκτρική έκδοση του Rocketman στην παραγωγή

MINI: Ηλεκτρική έκδοση του Rocketman στην παραγωγή

Το πρωτότυπο παρουσιάστηκε το 2011 όμως τώρα εγκρίθηκε μια ηλεκτρική έκδοση παραγωγής για το 2022.

Η MINI έδωσε το πράσινο φως σε μια εξελιγμένη ηλεκτρική έκδοση παραγωγής του πρωτοτύπου Rocketman που παρουσιάστηκε στην Έκθεση Γενεύης του 2011, το οποίο θα τοποθετηθεί στη γκάμα της κάτω από το ηλεκτρικό Cooper SE. Κάτι αντίστοιχο είχαμε γράψει για φήμες που κυκλοφορούσαν το 2016, όμως σήμερα η είδηση φαίνεται να είναι επιβεβαιωμένη.

Η έκδοση παραγωγής του Rocketman θα κυκλοφορήσει το 2022 ως ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο τρίθυρο hatchback με μικρότερες διαστάσεις από το MINI Cooper. Το μοντέλο θα παράγεται στην Jiangsu της Kίνας, στα πλαίσια της συνεργασίας της BMW και της Great Wall Motors.

MINI Rocketman

Την είδηση επιβεβαίωσε στο Autocar ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της BMW λέγοντας: «Προχωράμε τα σχέδιά μας για ένα μοντέλο στο ύφος του Rocketman. Είναι ένα αυτοκίνητο το οποίο εξετάζουμε εδώ και πολύ καιρό, όμως για να πετύχουμε μια κερδοφόρα και συμφέρουσα για τους καταναλωτές τιμή αγοράς, χρειαζόμαστε μια συνεργασία για να μοιραστούμε το κόστος εξέλιξης. Η Great Wall Motors μας έδωσε αυτή τη δυνατότητα με μια κοινή ηλεκτρική πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί από την MINI».

Πολύ πιθανό είναι να χρησιμοποιούν τα μηχανικά μέρη του Ora R1 της Great Wall Motors το οποίο θα βολέψει τη MINI από πλευράς διαστάσεων (3495mm/1669mm/1530mm) αλλά και αυτονομίας (350 km) όμως κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί. Το σίγουρο είναι ότι η MINI και γενικότερα ο όμιλος BMW θα επεκτείνει τη γκάμα ηλεκτρικών και υβριδικών μοντέλων μέσα στα επόμενα χρόνια.

Πηγή: Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube