MINI Aceman, πρώτες φωτογραφίες του μικρού e-SUV

MINI Aceman, πρώτες φωτογραφίες του μικρού e-SUV

Η MINI ετοιμάζεται να αποκαλύψει το τρίτο της ηλεκτρικό μοντέλο ύστερα από το Cooper και το Countryman. Τις πρώτες φωτογραφίες χωρίς καμουφλάζ του μικρού ηλεκτρικού MINI Aceman δημοσίευσαν οι κινεζικές αρχές.

Η περίοδος της έντονης δραστηριότητας στη MINI δεν έχει ακόμη τελειώσει. Ύστερα από τα νέα Cooper και Countryman, ένα νέο μοντέλο πρόκειται να ενταχθεί στην οικογένεια: το MINI Aceman.

Όπως και το νέο 3πορτο ηλεκτρικό MINI, έτσι και αυτό το SUV σχεδιάστηκε στην Κίνα, όπου και θα συναρμολογείται επίσης σε συνεργασία με την Greatwall.

To νέο MINI Aceman θα βασίζεται στην πλατφόρμα Greatwall A30, όπως εξάλλου και το πρόσφατο MINI Cooper

MINI Aceman

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο περιλαμβάνεται στην τελευταία παρτίδα οχημάτων που καταγράφονται από το κινεζικό Υπουργείο Βιομηχανίας (MIIT) μαζί με πολλά κινεζικά μοντέλα.

Ακολουθούν οι πρώτες φωτογραφίες χωρίς καμουφλάζ του MINI Aceman, ενός μοντέλου που θα είναι 100% ηλεκτρικό. Η έκδοση παραγωγής υιοθετεί άμεσα το σχεδιασμό του πρωτοτύπου που παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2022. Οι διαφορές έγκεινται στις λεπτομέρειες: Καθρέφτες, μαρσπιέ, εσωτερικά γραφικά φαναριών, φωτιζόμενη μάσκα κ.λπ.

MINI Aceman

Η δημοσίευση των πρώτων πληροφοριών από το MIIT μας δίνει ήδη τις διαστάσεις του MINI Aceman: 4.076 mm μήκος (4.094 για το Aceman S). Με το δε ύψος να φτάνει τα 1.515 mm, το Aceman παραμένει ένα αρκετά χαμηλό SUV. Έτσι παίρνει τη θέση ενός 5θυρου MINI Cooper E.

Όσον αφορά το μηχανικό μέρος, θα βρούμε αυστηρά τη διαμόρφωση που έχει ήδη προτείνει το MINI Cooper, με βάση την πλατφόρμα Greatwall A30 που χρησιμοποιείται επίσης από το κινεζικό GMW ORA 03.

 ΜΙΝΙ AcemanΜΙΝΙ Aceman S
Μήκος4.076 mm4.094 mm
Πλάτος1.754 mm 1.754 mm
Ύψος1.515 mm1.515 mm
Κινητήρας135 kW - 184 PS - 290 Nm160 kW - 217 PS - 330 Nm
Μπαταρία40,7 kWh54,2 kWh
ΑυτονομίαΠερίπου 300 kmΠερίπου 400 km

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube