Lancia Delta Safarista: To restomod που επιστρέφει την Delta στο χώμα!

Lancia Delta Safarista: To restomod που επιστρέφει την Delta στο χώμα!

Η Automobili Amos αποκάλυψε την Lancia Delta Safarista, την εκτός δρόμου έκδοση της Futurista.

H Automobili Amos μετά το restomod της Lancia Delta με την ονομασία Futurista, επιστρέφει με μια εκδοχή της, ιδανική για χωμάτινες διαδρομές. Η νέα έκδοση ονομάζεται Safarista και βασίζεται σε μια Integrale 16V. 

Σχεδιαστικά, είναι εμπνευσμένη από τα αυτοκίνητα του γκρουπ B. Έχει υποστεί τις απαραίτητες μετατροπές για ράλι, αποχαιρετώντας τις πίσω πόρτες και φέροντας πλέον ένα ολοκαίνουργιο αμάξωμα με έντονα μεγεθυμένους θόλους των τροχών. Επιπλέον, έχουν προστεθεί λασπωτήρες και μια μικρή αεροτομή στο πίσω μέρος.

Όπως και η Futurista έτσι και η Safarista χρησιμοποιεί σε μεγάλο ποσοστό ανθρακονήματα. Το restomod για τον δρόμο ζυγίζει 1.250 kg και η νέα έκδοση αναμένεται να ζυγίζει ακόμη λιγότερο.

Lancia Delta Safarista

Ο Ιταλός καροσερίστας δηλώνει πως η Safarista έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την λειτουργικότητα και την αντοχή και όχι την αισθητική. Στο εσωτερικό υπάρχουν μόνο δύο αγωνιστικά μπάκετ, ένα roll cage και το απαραίτητο υδραυλικό χειρόφρενο.

Μέχρι στιγμής τα τεχνικά χαρακτηριστικά του δεν είναι γνωστά. Η Automobili Amos έχει επιβεβαιώσει ότι θα έχει έναν πλήρως αναβαθμισμένο κινητήρα κατασκευής της Autotecnica Motori. Θυμίζουμε ότι η ίδια ιταλική εταιρία κατασκευάζει και τον δίλιτρο κινητήρα απόδοσης 330 PS για την Futurista.

Lancia Delta Safarista

H ισχύς θα μεταφέρεται στους τροχούς μέσω ενός σειριακού σασμάν, ενώ οι αγωνιστικές αναρτήσεις του είναι πλήρως ρυθμιζόμενες.

Όσοι προβούν στην αγορά του θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν μέλη του «προγράμματος Safarista», στο οποίο θα μπορούν να ανακαλύψουν τα όρια του αυτοκινήτου τους σε ασφαλές περιβάλλον, οδηγώντας το σε διάφορα εντυπωσιακά τοπία. Από παγωμένες λίμνες, μέχρι αμμόλοφους στην έρημο.

Μόλις δέκα κομμάτια θα κατασκευαστούν συνολικά και οι αγοραστές της πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Πόσο βαθιά; Η καθεμία θα κοστίζει €570.000 προ φόρων, ενώ οι παραδώσεις τους θα ξεκινήσουν το 2023.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube