Μετά το 2025 ο διάδοχος της Porsche 918 Spyder

Μετά το 2025 ο διάδοχος της Porsche 918 Spyder

Το αφεντικό της Porsche επιβεβαίωσε ότι η εξέλιξη του διαδόχου της 918 Spyder έχει ήδη ξεκινήσει, με το νέο hypercar να παρουσιάζεται, ωστόσο, μετά το 2025.

Porsche

Έχουν περάσει περίπου επτά χρόνια από τότε που η τελευταία Porsche 918 Spyder βγήκε από τη γραμμή παραγωγής, χωρίς η μάρκα αυτό το διάστημα να έχει κάνει λόγο για κάποιον αντικαταστάτη της.

Σήμερα όμως αυτό άλλαξε με τον CEO της γερμανικής μάρκας, τον Oliver Blume, να επιβεβαιώνει με δηλώσεις του στον βρετανικό Τύπο ότι η εξέλιξη του διαδόχου της Porsche 918 Spyder και εγγονού της 959, έχει ήδη ξεκινήσει.

Porsche

«Το hypercar αποτελεί μέρος της στρατηγικής μας, η ετοιμασία του έχει ξεκινήσει και θα το παρουσιάσουμε την κατάλληλη στιγμή, αλλά ακόμα δεν έχουμε αποφασίσει το πότε» ανέφερε ο Blume.

Έπειτα, ο ισχυρός άνδρας της Porsche πρόσθεσε ότι η τεχνολογία των μπαταριών πρέπει να εξελιχθεί έτσι ώστε να πληροί τις αυστηρές προϋποθέσεις του νέου της hypercar. Όπως και η 918, έτσι και ο διάδοχος της θα είναι εξηλεκτρισμένος, αλλά παραμένει άγνωστο εάν θα είναι με κάποιο plug-in hybrid σύστημα κίνησης ή αμιγώς ηλεκτρικός.

Porsche

«Όταν η Porsche βρει την κατάλληλη μπαταρία, τότε θα μπορέσουμε να λανσάρουμε το νέο μας hypercar, το σίγουρο είναι ότι αυτό δε θα γίνει πριν το 2025» τόνισε ο Blume.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube