Μέσα σε σπίτι οι νέες εικόνες του Volvo EM90

Μέσα σε σπίτι οι νέες εικόνες του Volvo EM90

Η Volvo, έδωσε στη δημοσιότητα νέες teaser φωτογραφίες του ολοκαίνουριου, αμιγώς ηλεκτρικού μίνι βαν της, Volvo EM90.

Volvo EM90

Σε περίπου ένα μήνα (12 Νοεμβρίου), οι Σουηδοί θα παρουσιάσουν το Volvo EM90, το ηλεκτρικό μίνι βαν τους. Μέχρι τότε όμως, η Volvo δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες του επερχόμενου μοντέλου της.

Στις teaser φωτογραφίες λοιπόν, το Volvo EM90 φαίνεται να έχει τρυπώσει σε ένα σπίτι! Ο αποσυμβολισμός αυτής της ομολογουμένως πρωτότυπης ιδέας είναι ενδεχομένως διττός. Αφενός, η Volvo να θέλει να μας μεταφέρει ότι μέσα στο EM90 θα νιώθουμε σαν στο σπίτι μας, ίσως και λόγω της οικείας ατμόσφαιρας με τα υπόλοιπα μοντέλα της φίρμας. Αφετέρου, ίσως να μαρτυρά πως οι χώροι του Volvo EM90 θα είναι αντίστοιχοι με εκείνους ενός σπιτιού.

Μία από τις φωτογραφίες, μας επιτρέπει να δούμε ορισμένα πράγματα αναφορικά με τον εξωτερικό του σχεδιασμό. Το μέγεθός του είναι αν μη τι άλλο πληθωρικό, ενώ διακρίνεται και η γραμμή της ψηλής οροφής του.

Με το Volvo EM90, οι Σουδοί εισέρχονται στην κατηγορία των MPV

Volvo EM90

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Διαθέσιμο στην Ελλάδα το Volvo EX30

Οι ζάντες του αποκαλύπτουν μία όμορφη διχρωμία (συνδυασμός μαύρου και ασημί), με την σχεδίαση των πίσω φώτων του να θυμίζουν, όπως άλλωστε και στα περισσότερα μοντέλα της φίρμας, το σπαθί του θεού Θωρ από τη σκανδιναβική μυθολογία. Αυτό που βλέπουμε όμως για πρώτη φορά, είναι ο φωτιζόμενος λογότυπος της μάρκας, που πλαισιώνεται από την χρωμιωμένη μάσκα.

Volvo EM90

Το επερχόμενο Volvo EM90, κατά τα φαινόμενα, θα βασίζεται στο Zeekr 009, το επιβατικό βαν της ομώνυμης κινεζικής εταιρείας. Άλλωστε τόσο η Volvo, όσο και η Zeekr βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα της Geely. Ως επακόλουθο αυτής της συνεργασίας, το EM90 θα χτιστεί στην πλατφόρμα SEA (Sustainable Experience Architecture), η οποία χρησιμοποιείται και από το Zeekr 009.

Volvo EM90

Οι ομοιότητες όμως δεν σταματούν εδώ. Είναι πολύ πιθανό το σύστημα μετάδοσης κίνησης του EM90 να είναι πανομοιότυπο με αυτό του Zeekr 009. Ως εκ τούτου, ενδεχομένως να είναι εξοπλισμένο με τη μπαταρία Qilin 140 kWh της CATL με τη χρήση χημείας λιθίου-νικελίου-μαγγανίου-κοβαλτίου.  

Αυτή η μπαταρία είναι ικανή να προσφέρει (με βάση πάντα όσα γνωρίζουμε από το 009), περί τα 820 χιλιόμετρα ηλεκτρικής αυτονομίας. Οι δύο ηλεκτροκινητήρες που συνδέουν το μοντέλο είναι ικανοί για συνολική απόδοση 540 PS.

Zeekr 009

Μένει να φανεί στην πράξη, αν τα χαρακτηριστικά αυτά επαληθευτούν και στο Volvo EM90.

 

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube