Μερική αποκάλυψη για τη Mercedes-Benz EQS SUV

Μερική αποκάλυψη για τη Mercedes-Benz EQS SUV

Το made in USA νέο ηλεκτρικό SUV της Mercedes-Benz θα παρουσιαστεί επίσημα στις 19 Απριλίου.

Η Mercedes-Benz ανοίγει ένα νέο εργοστάσιο μπαταριών στην κομητεία Bibb της Αλαμπάμα, λίγους μήνες πριν από την έναρξη παραγωγής των πλήρως ηλεκτρικών SUV EQS και EQE στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η γερμανική εταιρεία βαδίζοντας προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της, αυξάνει την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε τρεις ηπείρους, με το εργοστάσιο στην Αλαμπάμα να ορίζεται σαν εξαγωγικός κόμβος για τα ηελκτρικά της SUV.

Με την ευκαιρία λοιπόν της λειτουργίας του νέου αυτού εργοστασίου, η εταιρεία προχώρησε σε μια μερική αποκάλυψη του SUV EQS και ειδικά του εσωτερικού του, με την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου να έχει προγραμματιστεί για τις 19 Απριλίου. 

Η νέα EQS είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό πολυτελές SUV της Mercedes, με την εταιρεία να λέει πως το μοντέλο αυτό θα επαναπροσδιορίσει μια ολόκληρη κατηγορία οχημάτων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αυτή είναι η ηλεκτρική ναυαρχίδα της Mercedes-Benz με αυτονομία 770 km!

Ενσωματώνοντας πολλά στοιχεία από την τετράθυρη EQS, το νέο μοντέλο συνδυάζει με αρμονικό τρόπο την άνεση, την πρωτοπόρα σχεδίαση, την «ψηφιακή πολυτέλεια» και κάποιες εντελώς νέες στιλιστικές επιλογές. Επιπλέον στην SUV EQS έχουμε κορυφαίους χώρους, μια προαιρετική τρίτη σειρά καθισμάτων και μια πλήρως ευέλικτη καμπίνα που προσαρμόζεται στις εκάστοτε ανάγκες των επιβατών.

Mercedes EQS SUV

Η μετάβαση της αυτοκίνησης στην ψηφιακή εποχή, βρίσκεται στο ζενίθ της με την (προαιρετική) σούπερ οθόνη των 56'' που για πρώτη φορά είδαμε στην τετράθυρη EQS. Αυτή είναι μια ενιαία οθόνη που ενσωματώνει με εντυπωσιακό τρόπο τον πίνακα οργάνων και το infotainment.

Να θυμίσουμε πως στην τετράθυρη EQS το ταμπλό Hyperscreen είναι καλυμμένο από καμπυλωτό γυαλί και ενσωματώνει τρεις οθόνες τεχνολογίας OLED -ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3", κεντρική οθόνη αφής 17,7" και επιπλέον οθόνη αφής 12,3" μπροστά από τον συνοδηγό.

Για να μην αποσπά την προσοχή του οδηγού η οθόνη που βρίσκεται μπροστά από τον συνοδηγό, όταν ο δεύτερος παρακολουθεί βίντεο ή ταινίες, υπάρχει μια έξυπνη κάμερα που παρακολουθεί το βλέμμα του οδηγού και κάνει σκοτεινή την οθόνη όταν αυτός την κοιτάξει. 

Σε ό,τι αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά, η νέα EQS στο λανσάρισμά της θα συνδυαστεί με την τετρακίνητη έκδοση «580 4MATIC» με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, 523 PS και 855 Nm ροπής. 

EQS SUV

Να σημειώσουμε πως η Mercedes-Benz έχει επενδύσει συνολικά από το 1990 πάνω από $7 δισ. στις εγκαταστάσεις της στην Αλαμπάμα, εκ των οποίων το 1 δισ. αφορά στις εγκαταστάσεις που έχουν να κάνουν με τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της. Σήμερα, η συγκεκριμένη γραμμή παραγωγής συναρμολογεί τις GLE, GLE Coupé, GLS και Mercedes-Maybach GLS, ενώ από το 1997 έχουν παραχθεί συνολικά 4.000.000 αυτοκίνητα.

Μόνον το 2021 στην Tuscaloosa συναρμολογήθηκαν 260.000 SUV, με το 60% από αυτά να εξάγονται σε άλλες αγορές εκτός των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube