Mercedes-Benz S580e: Plug-in hybrid με 100 km ηλεκτρικής αυτονομίας

Mercedes-Benz S580e: Plug-in hybrid με 100 km ηλεκτρικής αυτονομίας

Νέα έκδοση της S-Class που συνδυάζει εξακύλινδρο βενζινοκινητήρα με ηλεκτρικό μοτέρ στο κιβώτιο ταχυτήτων.

Λίγο μετά από την πρεμιέρα της νέας γενιάς S-Class, η Mercedes-Benz παρουσίασε και την έκδοση plug-in hybrid της ναυαρχίδας της με το όνομα S580e.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Νέα Mercedes-Benz S-Class [video]

Η πιο εξηλεκτρισμένη S-Class φορά υπερτροφοδοτούμενο εξακύλινδρο κινητήρα 3,0 λίτρων με ηλεκτρικό μοτέρ ενσωματωμένο στο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 9G Tronic. Η συνδυαστική απόδοση φτάνει τους 517 PS ενώ η μπαταρία χωρητικότητας 28 kWh προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 100 km ανάμεσα σε κάθε φόρτιση. Αυτός ο αριθμός είναι εντυπωσιακός για μοντέλο της κατηγορίας και περισσότερο από διπλάσιος σε σύγκριση με την αντίστοιχη έκδοση της απερχόμενης γενιάς.

Να θυμίσουμε πως η Mercedes-Benz δεν σκοπεύει να παρουσιάσει αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της S-Class καθώς αυτό το ρόλο έχει η ηλεκτρικκή λιμουζίνα EQS που θα κάνει πρεμιέρα σύντομα.

Η γκάμα της S-Class αναμένεται να εμπλουτιστεί ακόμα περισσότερο μέσα στο επόμενο διάστημα με την προσθήκη των σπορ εκδόσεων S63e 4Matic+ και S73e 4Matic+ που βρίσκονται σε φάση εξέλιξης και θα φορούν εξηλεκτρισμένο twin-turbo V8 4,0 λίτρων, αλλά και της υπερπολυτελούς έκδοσης Maybach S650 η οποία θα μείνει πιστή στην παράδοση με τον twin-turbo V12 6,0 λίτρων κάτω από το καπό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube