Mercedes-Benz GLC Coupé: Mικρό facelift και νέοι κινητήρες [video]

Mercedes-Benz GLC Coupé: Mικρό facelift και νέοι κινητήρες [video]

Η παραλλαγή Coupé της GLC υπέστη με τη σειρά της την ανανέωση της φαμίλιας. Οι αισθητικές εξελίξεις είναι διακριτικές, με τον περισσότερο ντόρο να γίνεται κάτω από το καπό με νέα μπλοκ.

Μόνο τρεις εβδομάδες ύστερα από τη στάνταρ GLC, τη σκυτάλη της ανανέωσης πήρε η GLC Coupé. Και αναρωτιόμαστε (χωρίς απάντηση) γιατί η Mercedes δεν παρουσίασε και τις δύο ταυτόχρονα, ειδικά καθώς οι ενημερώσεις είναι οι ίδιες.

Αν και αυτό δεν είναι προφανές, ολόκληρη η «φάτσα» του αυτοκινήτου έχει αλλάξει. Τα φανάρια σχηματίζουν πλέον μια αιχμή προς την κορυφή της μάσκας. Η τελευταία, πάντα με κεντρική μπαρέτα, πλέον επεκτάθηκε προς τα κάτω. Οι (ψεύτικοι) αεραγωγοί έρχονται μέχρι την πινακίδα κυκλοφορίας, κάτι που επιτρέπει να υπάρχει από κάτω μια λάμα στο χρώμα του αμαξώματος αλά AMG. Στο πίσω μέρος, επανασχεδιάστηκαν όλες οι φωτεινές επιφάνειες, όπως και ο «πυθμένας» του διαχύτη.

Mercedes-Benz GLC Coupé

Στο εσωτερικό, η ατμόσφαιρα έγινε τρόπον τινά πιο τεχνολογική. Οι high-end εκδόσεις έχουν μια μεγαλύτερη κεντρική οθόνη με διαγώνιο 10,25” και 100% ψηφιακά όργανα, τα οποία είναι τοποθετημένα με τον οικείο τρόπο και με το κλασικό γείσο από πάνω τους. Ακόμη υπάρχουν δύο σχέδια για το τιμόνι, αμφότερα με χειριστήρια αφής στα μπράτσα τους.

Mercedes-Benz GLC Coupé

Η GLC Coupé υιοθετεί το νέο σύστημα πολυμέσων MBUX, ικανό να αποκρίνεται στις φωνητικές εντολές μέσω του «Hey Mercedes». Η πλοήγηση δε, μπορεί να είναι «επαυξημένης πραγματικότητας»: Στην οθόνη, οι πληροφορίες καθοδήγησης ενσωματώνονται στις εικόνες που αποτυπώνει η κάμερα. Μεταξύ του οδηγού και του επιβάτη, ένα touchpad αντικαθιστά το κλασικό περιστροφικό χειριστήριο. Τέλος, ο κατάλογος των βοηθημάτων οδήγησης συμπληρώθηκε ακόμη περισσότερο, όπως για παράδειγμα με ηχητική προειδοποίηση να μην ανοίξεις την πόρτα όταν πλησιάζει ένας «κίνδυνος» ή με βοήθημα ελιγμών με ρυμουλκούμενο.

Mercedes-Benz GLC Coupé

Όπως και η στάνταρ GLC, έτσι και η ανανεωμένη GLC Coupé παρουσιάζεται με μια νέα γκάμα κινητήρων. Διατίθεται λοιπόν με 4κύλινδρο μοτέρ ντίζελ σε τρεις εκδόσεις ισχύος: 163, 194 και 245 PS. Από πλευράς βενζίνης, υπάρχει επίσης ένα 4κύλινδρο μπλοκ με 197 ή 258 άλογα. Οι βενζινοκίνητες εκδόσεις είναι εφοδιασμένες με μικροϋβριδική υποβοήθηση από το 48βολτο ηλεκτρικό σύστημα EQ Boost, μια μίζα-εναλλάκτη που παίρνει κίνηση με ιμάντα. Επιτρέπει δε την ανάκτηση ενέργειας ή την παροχή μικρής επιπλέον ισχύος και σημαντικής ροπής στο μπλοκ βενζίνης. Τέλος, να πούμε, ότι η τετρακίνητη μετάδοση 4MATIC είναι στάνταρ σε όλα τα μοντέλα.

Mercedes-Benz GLC Coupé

Οπότε, ύστερα και από την παρουσίαση της ανανεωμένης GLC Coupé, αναμένουμε τις εκδόσεις AMG για να ξεμπερδέψουμε με την οικογένεια GLC.

Η γκάμα της GLC Coupé με μια ματιά 

 

GLC 200

GLC 300

GLC 200d

GLC 220d

GLC 300d

Κύλινδροι

Τέσσερις σε σειρά

Θερμικό μοτέρ (PS)

197

258

163

194

245

Ηλεκτρομοτέρ (PS)

14

14

-

-

-

Θερμικό μοτέρ (Nm)

320

370

360

400

500

Ηλεκτρομοτέρ (Nm)

150

150

-

-

-

Κατανάλωση (lt/100 km)

7,4-7,1

7,4-7,1

5,5-5,2

5,5-5,2

5,8

Eκπομπές CO2 (g/km)

169-161

169-161

145-137

145-137

153-151

Τα στοιχεία για την κατανάλωση και τις εκπομπές CO2 είναι προσωρινά και καθορίστηκαν για τη διαδικασία πιστοποίησης σύμφωνα με τη μέθοδο δοκιμής WLTP και συσχετίστηκαν με τα στοιχεία NEDC. Η έγκριση τύπου EC και το πιστοποιητικό συμμόρφωσης με τα επίσημα στοιχεία δεν είναι ακόμη διαθέσιμα. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube