Μελλοντικό DS 8, κουπέ SUV από την DS Automobiles

Μελλοντικό DS 8, κουπέ SUV από την DS Automobiles

Προκειμένου να αυξήσει την εμπορική γοητεία της, η DS Automobiles θα διευρύνει την γκάμα της με τον πλέον δημοφιλή τύπο μοντέλου, ένα κουπέ SUV. Με πιθανό όνομα DS 8.

DS 8

Τα κουπέ SUV, είτε ουσιαστικά σπορ είτε ψευδό-σπορ, διαθέτουν αναμφισβήτητα μια γοητεία. Χαρακτηριστικό που πηγάζει από το δυναμικό προφίλ με την οπισθοκλινή οροφή. Λόγος ικανός για να αποφασίσει η DS Automobiles να πράξει τα δέοντα με το DS 8. 

Η απόφαση προς αυτή την κατεύθυνση δεν είναι λόγω κάποιας καινοφανούς θεωρίας. Ήδη από το 2020, ο Γάλλος κατασκευαστής είχε παρουσιάσει το πρωτότυπο Aero Sport Lounge που βλέπετε στις φωτογραφίες. Μια σπουδή που έδινε κάποιες ενδείξεις για το μέλλον της φίρμας και για τις επιλογές που θα οδηγούσαν στην επέκταση της γκάμας.

Το εμπορικό λανσάρισμα του μελλοντικού DS 8 αναμένεται το δεύτερο 6μηνο του 2024

DS 8

Πρόκειται λοιπόν για το πρωτότυπο που θα αποτελέσει την έμπνευση για το μοντέλο παραγωγής, το οποίο βέβαια θα πρέπει να αποκτήσει τα δικά του στιλιστικά στοιχεία. Αυτό ισχύει ειδικά για προφίλ του μελλοντικού κουπέ SUV και ειδικότερα το πίσω μέρος του με μια πολύ κεκλιμένη πίσω πόρτα, προέκταση της οπισθοκλινούς οροφής.

Εάν και αναμένεται να είναι λιγότερο πληθωρικό από το πρωτότυπο, το μελλοντικό DS 8 οφείλει να ξεχειλίζει από γοητεία και να σαγηνεύει τους οδηγούς που θα ήθελαν να ξεχωρίσουν στον δρόμο.

DS 8

Το μελλοντικό DS 8 θα πατά, όπως και το επόμενο Peugeot 3008 που θα παρουσιαστεί στα τέλη του 2023, πάνω στην πλατφόρμα STLA Medium. Μια καινοτόμος τεχνική βάση που μπορεί να φιλοξενήσει μπαταρία με ενεργειακή πυκνότητα 100 kWh που θα δίνει στο DS 8 αυτονομία πάνω από 650 km. Συστατικά που θα το χρίσουν ναυαρχίδα της DS Automobiles.

Το DS 8, αν θα ονομαστεί τελικά έτσι, αναμένεται να παρουσιαστεί στο τέλη του 2023 ή στις αρχές του επόμενου έτους και αναμένεται να έχει μήκος περίπου 4,80 m, δηλαδή 20 πόντους παραπάνω από το DS 7. Έτσι, με τη επιμήκυνση να αφορά σε μεγάλο μέρος το μεταξόνιο, θα διασφαλίζει τον απαραίτητα μεγάλο χώρο για τους πίσω, αμβλύνοντας τη χωροταξική επιβάρυνση της οπισθοκλινούς οροφής. Και κατά τα σύγχρονα ειωθότα, θα είναι αποκλειστικά ηλεκτροκίνητο, με συστήματα 245, 450 και 600+ ίππων, σε δικίνητη και τετρακίνητη έκδοση.

DS 8

Φυσικά, το DS 8 θα επωφεληθεί και απ’ όλες τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στα βοηθήματα οδήγησης και από συστήματα που θα υποστηρίζουν αυτόνομης οδήγησης τουλάχιστον Επιπέδου 2 ή και Επιπέδου 3. Κατά τα λοιπά, η DS Automobiles αναμένεται να δώσει τον καλύτερό της εαυτό σε ό,τι αφορά τα ψηφιακά όργανα και το infotainment, με πιθανότατα γιγαντιαίες οθόνες, τόσο για τους εμπρός όσο και για τους πίσω. 

DS 8
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube