Το νέο Hyundai Ioniq 5 N ντριφτάρει στον πάγο πλάι στο i20 N WRC [video]

Το νέο Hyundai Ioniq 5 N ντριφτάρει στον πάγο πλάι στο i20 N WRC [video]

To πολυαναμενόμενο Hyundai Ioniq 5 N ντριφτάρει σε μια παγωμένη λίμνη μαζί με το i20 N WRC, προετοιμάζοντας το έδαφος για το ντεμπούτο του τον Ιούλιο.

​​​​Hyundai Ioniq 5 N

Με την πρεμιέρα του Hyundai Ιoniq 5 N να είναι προγραμματισμένη για τον Ιούλιο, ο κατασκευαστής στρώνει το έδαφος για τον ερχομό του δείχνοντας μας τις δυνατότητές του στον πάγο, πλάι σε ένα i20 N WRC.

Στο βίντεο, το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο με την επιγραφή «Ν» ντριφτάρει πλάι στο αγωνιστικό αξιοποιώντας στο έπακρο το N Drift Optimizer.

Hyundai Ioniq 5 N

Όπως καταλάβατε, το τελευταίο αποτελεί ένα drift mode που σύμφωνα με τον κατασκευαστή εξετάζει συνεχώς παραμέτρους όπως η γωνία του τιμονιού και μοιράζει την κατανομή ροπής ανάμεσα στους δύο άξονες. Ρυθμίζει ακόμα την σκληρότητα της ανάρτησης και το e-LSD στον πίσω άξονα με σκοπό να προσφέρει μια τέλεια και φιλική πλαγιολίσθηση.

Επιστρέφοντας στο e-LSD (ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό) που είναι ειδικά σχεδιασμένο για το Ioniq 5 N, η Hyundai υπόσχεται μεταξύ άλλων ότι μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο και δυσχερείς συνθήκες όπως πάγος και βαθύ χιόνι.

Eπιπλέον, το Ioniq 5 N χρησιμοποιεί το σύστημα N Torque Distribution που επιτρέπει στο οδηγό να επιλέξει μέσω των οδηγικών προφίλ την κατανομή ροπής ανάμεσα στους δύο άξονες. Λειτουργεί σε συνεργασία με το e-LSD και είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να αντιδρά αστραπιαία στην άμεση απόκριση και ισχύ των ηλεκτρικών μοτέρ.

Hyundai Ioniq 5 N

Το νέο Hyundai Ioniq 5 N πιθανότατα θα χρησιμοποιεί το σύστημα ηλεκτροκινητήρα-μπαταρίας που συναντάμε στο Kia EV6 GT. Θυμίζουμε ότι το τελευταίο χρησιμοποιεί δύο ηλεκτροκινητήρες που προσφέρουν συνδυαστική απόδοση 585 PS και 740 Nm ροπής.

Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 77,4 kWh χαρίζοντας του αυτονομία 380 km. Το σπριντ για τα 100 km/h από στάση ολοκληρώνεται σε μόλις 3,5", με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 260 km/h.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube