Με κινητήρα 1.5 SkyActive-G το νέο Mazda MX-5

Με κινητήρα 1.5 SkyActive-G το νέο Mazda MX-5

Η επόμενη γενιά του επιτυχημένου roadster της Mazda θα είναι αρκετά ελαφρύτερη από την υπάρχουσα και θα έχει κινητήρα 1.500 cc.

Οι φήμες είχαν διαρρεύσει εδώ και καιρό, πλέον όμως επιβεβαιώθηκαν από επίσημα χείλη: το επόμενο Mazda MX-5 θα έχει κινητήρα της οικογένειας SkyActiv-G με χωρητικότητα 1,5 lt.

Ο κινητήρας SkyActiv-G 1.5 εφοδιάζει ήδη το νέο Mazda3. Πρόκειται για ένα ατμοσφαιρικό μοτέρ άμεσου ψεκασμού με σχέση συμπίεσης 14:1 (!) που αποδίδει 100 PS και 15,3 kgm. Και μπορεί το επόμενο MX-5 να αναμένεται αρκετά ελαφρύτερο από το υπάρχον όμως στην περίπτωσή του θα πρέπει να περιμένουμε υψηλότερη απόδοση από τον 1.500άρη για να δικαιολογείται ο σπορ χαρακτήρας του μοντέλου.

Για όσους επιθυμούν ακόμα περισσότερη δύναμη το ενδεχόμενο τοποθέτησης και του SkyActiv-G 2.0 στην επόμενη γενιά του MX-5, του μοντέλου που έκλεισε πρόσφατα 25 χρόνια ιστορίας, δεν έχει αποκλειστεί. Ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πάνω στο ίδιο πλαίσιο θα βασιστεί και ένα ιταλικό roadster, το οποίο όμως δεν ξέρουμε ακόμα αν θα φοράει τα σήματα της Alfa Romeo Spider ή αν θα λανσαριστεί ως μοντέλο της Abarth ή της Fiat.

Θα μάθουμε περισσότερα για αυτό το θέμα στις αρχές Μαΐου, όταν ο Sergio Marchionne θα ανακοινώσει το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα λανσαρίσματος μελλοντικών μοντέλων της Alfa Romeo. Άλλωστε ο μηχανικός της Mazda που επιβεβαίωσε την πληροφορία για τον SkyActiv-G 1.5 στο Autocar παραδέχτηκε ότι προς το παρόν ούτε η εταιρία του δεν έχει καταλάβει τι ακριβώς σκοπεύει να κάνει ο Marchionne...

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube