Η νέα Alfa Romeo Spider ίσως τελικά βγει μόνο ως Fiat ή Abarth

Η νέα Alfa Romeo Spider ίσως τελικά βγει μόνο ως Fiat ή Abarth

Ο Sergio Marchionne αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο το νέο roadster του ομίλου Fiat Chrysler να βγει υπό τη σκέπη της Abarth και όχι της Alfa Romeo.

Μια ανατρεπτική δήλωση του Sergio Marchionne στην Έκθεση Γενεύης αλλάζει τα δεδομένα για το νέο roadster του ιταλικού ομίλου. Το μοντέλο που θα βασίζεται στο επόμενο Mazda MX-5 ενδέχεται να έχει τα σήματα της Abarth ή της Fiat αντί για της Alfa Romeo.

«Το ποια φίρμα μας θα λανσάρει το νέο Spider θα ανακοινωθεί όταν πρέπει. Δε νομίζω ότι έχουμε κάποια υποχρέωση να το παρουσιάσουμε ως Alfa Romeo» δήλωσε ο Sergio Marchionne στη Γενεύη. «Μπορεί να το κάνουμε, μπορεί και όχι. Το σημαντικότερο είναι ότι το project προχωράει κανονικά προς την παραγωγή».

Το πρόβλημα, σύμφωνα με τον Sergio Marchionne, είναι ότι κάθε γνήσια Alfa Romeo θα πρέπει να φτιάχνεται στην Ιταλία. Κάτι που δεν ισχύει για το νέο roadster, το οποίο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Mazda στη Hiroshima της Ιαπωνίας. Οπότε είναι μάλλον πιθανότερο να το δούμε τελικά ως μοντέλο της Fiat ή της Abarth. Πάντως το ότι θα προκύψει τέτοιο μοντέλο από τη Fiat Chrysler και θα χρησιμοποιεί ιταλικούς κινητήρες, είναι σίγουρο.

Σίγουρο είναι όμως και το ότι η ανυπαρξία μιας νέας Alfa Romeo Spider θα απογοητεύσει πολλούς alfisti –και όχι μόνο- ανά τον κόσμο που τους άνοιξε η όρεξη με την 4C Spider αλλά θα ήθελαν κάτι πιο προσιτό. Ας ελπίσουμε ότι ο Marchionne ξέρει τι κάνει και ότι δεν θα δούμε και την Alfa Romeo να έχει την τύχη της Lancia...

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube