Με ήπιες υβριδικές και plug-in hybrid εκδόσεις το νέο Mazda CX-70

Με ήπιες υβριδικές και plug-in hybrid εκδόσεις το νέο Mazda CX-70

To Mazda CX-70, το νέο μέλος της οικογένειας CX της Mazda, θα φορά τους ίδιους κινητήρες με το μεγαλύτερο CX-90.

Mazda CX-90

Η πληροφορία για τους κινητήρες του Mazda CX-70 ήρθε στη δημοσιότητα μέσα από κάποια έγγραφα που αρχειοθετήθηκαν στο California Air Resources Board (CARB).

Σύμφωνα λοιπόν με αυτά τα έγγραφα, το νέο Mazda CX-70, στην αγορά των ΗΠΑ θα εξοπλιστεί με τους κινητήρες της ναυαρχίδας της γκάμας των SUV της Mazda, που ακούει στο όνομα CX-90.

Tο τελευταίο, επί του παρόντος, είναι διαθέσιμο με δύο διαφορετικές εκδόσεις του υπερτροφοδοτούμενου 6κύλινδρου σε σειρά κινητήρα βενζίνης 3.3 lt που συνεπικουρείται από ένα ήπια υβριδικό σύστημα 48V. Η πρώτη έκδοση αποδίδει 284 ίππους και 450 Nm ροπής, με την δεύτερη να αγγίζει τους 345 ίππους και 500 Nm ροπής. Στα έγγραφα δεν γίνεται αναφορά για την ιπποδύναμη του CX-70, η οποία όμως αναμένεται να είναι παρεμφερής με εκείνη του CX-90.

To Mazda CX-70 θα εξοπλίζεται με τον υπερτροφοδοτούμενο 6κύλινδρο σε σειρά κινητήρα βενζίνης 3.3 lt του μεγαλύτερου CX-90

Mazda CX-90

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία θα διαθέσει στην αγορά το CX-70 και ως επαναφορτιζόμενο υβριδικό όπως συμβαίνει και στο CX-90. Τα έγγραφα επιβεβαιώνουν πως το νέο SUV θα αποκτήσει το PHEV σύστημα κίνησης που βασίζεται σε ένα 2.5 lt 4κύλινδρο κινητήρα, έναν ηλεκτροκινητήρα και μια μπαταρία 17,8 kWh με την συνδυαστική απόδοση να αγγίζει τους 327 PS και τα 500 Nm ροπής.  Και οι τρεις εκδόσεις του CX-70 θα είναι τετρακίνητες, ενώ θα διατίθενται με στάνταρ αυτόματο κιβώτιο οχτώ σχέσεων.

Τέλος και σε αντίθεση με το με το CX-90, το CX-70 θα έρθει στην αγορά, αποκλειστικά με δύο σειρές καθισμάτων, όντας μεγαλύτερο από το CX-60 που πωλείται και σε άλλες αγορές, μεταξύ των οποίων και η ευρωπαϊκή.

 

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube