Plug-in Hybrid το νέο Mazda CX-90

Plug-in Hybrid το νέο Mazda CX-90

Ένα teaser του πίσω μέρους του νέου Mazda CX-90, είναι αυτό που μας αποκαλύπτει πως το νέο μεγάλο SUV της ιαπωνικής μάρκας θα διαθέτει Plug-In Hybrid έκδοση.

Η λογική των teaser φωτογραφιών πριν τα μοντέλα αποκαλυφθούν πλήρως, είναι μια τακτική που σκοπό έχει να δώσει με το σταγονόμετρο την όποια πληροφορία. Με αυτά ο εκάστοτε κατασκευαστής επιλέγει να γνωστοποιήσει μόνο όσα εκείνος θέλει τη δεδομένη στιγμή, ή ενίοτε όσα θέλει να υπογραμμίσει όπως συμβαίνει στην περίπτωση του νέου Mazda CX-90.  

Στην προκειμένη περίπτωση, η Mazda επέλεξε να κυκλοφορήσει μια νέα και πολύ χαρακτηριστική φωτογραφία του νέου της μεγάλου SUV, του CX-90, λίγο πριν αυτό κάνει το επίσημο ντεμπούτο του. 

Ο λογότυπος eSKYACTIV PHEV σε συνδυασμό με τον άνθρωπο που κρατάει το βύσμα φόρτισης δίπλα του, υποδηλώνουν πως το CX-90 θα διαθέτει σίγουρα και μια Plug-In Hybrid έκδοση. Και μπορεί αυτό να είναι κάτι που η Mazda είχε αφήσει να εννοηθεί και στο παρελθόν, όμως τώρα επιβεβαιώνεται. 

Mazda CX-90

Αυτό που δεν διευκρινίζεται όμως από την teaser φωτογραφία, είναι αν το PHEV θα είναι το μοναδικό κινητήριο σύνολο για το νέο CX-90, ή αν θα διατίθεται και σε άλλες συμβατικές εκδόσεις. Κάτι για το οποίο θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι τον Ιανουάριο του 2023 που θα παρουσιαστεί επίσημα το μοντέλο.

Επιστρέφοντας στην teaser φωτογραφία όμως, αυτή αποκαλύπτει και ένα κομμάτι της σχεδίασης του νέου 7θέσιου SUV της Mazda, με το πίσω μέρος να δείχνει ιδιαίτερα δυναμικό μέσω των στενών LED φώτων αλλά και των έντονων ακμών και καμπύλων που το πλαισιώνουν και που ακολουθούν τη λογική της σχεδίασης του μικρότερου CX-60.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube