Με γοργούς ρυθμούς η εξέλιξη του νέου Opel Karl

Με γοργούς ρυθμούς η εξέλιξη του νέου Opel Karl

Το νέο 5θυρο μίνι της Opel θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης.

Η Opel εξελίσσει με γοργούς ρυθμούς το νέο βασικό μοντέλο της γκάμας της, ενόψει της παρουσίασής του στην Διεθνή Έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο.

Παρά το γεγονός ότι η Opel μας είχε προϊδεάσει πριν δύο μήνες για το ποιόν και την σιλουέτα του νέου μοντέλου, στις τελευταίες κατασκοπευτικές φωτογραφίες των άγγλων συναδέλφων μας μπορούμε να διακρίνουμε ότι η εξέλιξη του Karl βρίσκεται σε ιδιαίτερα προχωρημένο στάδιο. Στο εμπρός μέρος μπορούμε να διακρίνουμε τη νέα εταιρική μάσκα και τα νέα φώτα, ενώ στο πίσω μπορούμε να βρούμε ομοιότητες με το μεγαλύτερο Corsa. Ακόμα, τα πίσω φώτα έχουν το κλασικό για Opel σχήμα μπούμερανγκ.

Το νέο μίνι μοντέλο της Opel μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με το επόμενης γενιάς Chevrolet Spark και θα είναι αποκλειστικά 5θυρο και 5θέσιο.

Η γκάμα κινητήρων του Karl θα προέρχεται από το niche μίνι της Opel, το Adam. Αυτό σημαίνει ότι θα διαθέτει τους ατμοσφαιρικούς 1.2 και 1.4 βενζίνης, καθώς και τον καινούριο 1.0 DIT τούρμπο βενζίνης με 90 ή 115 ίππους.

Τέλος, να θυμίσουμε ότι το όνομα Karl τιμά έναν από τους γιους του Adam Opel – ιδρυτή της εταιρίας το 1862. Ενώ ο Adam μεταμόρφωσε την Opel στο μεγαλύτερο κατασκευαστή ποδηλάτων στη Γερμανία, οι γιοι του Carl, Wilhelm και Friedrich ξεκίνησαν την περιπέτειά τους στο χώρο της αυτοκίνησης το 1898, κατασκευάζοντας το πρώτο τους αυτοκίνητο την επόμενη χρονιά.

[Πηγή: Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube