Με εμφάνιση Vizor το νέο Opel Corsa

Με εμφάνιση Vizor το νέο Opel Corsa

Η Opel ανανεώνει το Corsa, αναβαθμίζοντας το τεχνολογικά, χαρίζοντας περισσότερη ισχύ και αυτονομία στην ηλεκτρική του έκδοση και υιοθετώντας ταυτόχρονα τη σχεδιαστική γλώσσα Opel Vizor.

Opel Corsa

Η πέμπτη γενιά του Opel Corsa μπήκε στην παραγωγή το 2019 και η ώρα για το πρώτο φρεσκάρισμα έφτασε.

Στον τομέα της εμφάνισης το νέο Corsa θα υιοθετήσει τη σύγχρονη σχεδιαστική γλώσσα Opel Vizor που συναντάμε στα μεγαλύτερα Astra και Mokka, με κάποια στοιχεία από τα δυο μεγαλύτερα μοντέλα να υιοθετούνται και στην καμπίνα του δημοφιλούς σουπερμίνι.

Opel Corsa

Mιλώντας στο Autocar για το νέο Corsa, o αντιπρόεδρος σχεδίασης της Opel, Μark Adams, δήλωσε: «Θέλουμε να διατηρήσουμε τους πιστούς πελάτες μας, αλλά θέλουμε παράλληλα να προσελκύσουμε μια νέα γενιά ανθρώπων. Πρέπει να είμαστε προοδευτικοί, μοντέρνοι και να δίνουμε στους πελάτες αυτό που ακριβώς θέλουν».

Επιπλέον, ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι η Opel θα συνεχίσει να διαθέτει χάτσμπακ μοντέλα στην γκάμα της.

Opel Corsa

Όσο για το αμιγώς ηλεκτρικό Corsa-e, θα χρησιμοποιεί το νέο σύστημα ηλεκτροκινητήρα-μπαταρίας που έκανε ντεμπούτο στο e-208. Η ισχύς του ηλεκτρικού μοτέρ είναι αυξημένη κατά 20 PS φτάνοντας έτσι τους 156 PS και τα 260 Nm ροπής.

Το μοτέρ τροφοδοτείται πλέον από μια μπαταρία 400V ωφέλιμης χωρητικότητας 48,1 kWh με το εργοστάσιο να υπόσχεται μεγαλύτερη αυτονομία που αγγίζει τα 400 km.

Από εκεί και πέρα, δεν αναμένονται αλλαγές στην γκάμα των κινητήρων του συμβατικού Corsa, με το μοντέλο να εξακολουθεί να είναι διαθέσιμο με μια ευρεία γκάμα συνόλων βενζίνης και ντίζελ. 

Opel Corsa

Αργότερα, το ρεπορτάζ θέλει την Opel να προσθέτει στην γκάμα του Corsa και μια πιο «καυτή» αμιγώς ηλεκτρική έκδοση με την επιγραφή GSe. 

Το ανανεωμένο Opel Corsa αναμένεται να λανσαριστεί στις αγορές το Φθινόπωρο.

Πηγή: Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube