Με άρωμα Μiura η τελευταία Lamborghini Aventador Ultimae

Με άρωμα Μiura η τελευταία Lamborghini Aventador Ultimae

Η τελευταία Lamborghini Aventador Ultimae Roadster που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής αποτίνει φόρο τιμής σε μια μοναδική Μiura Roadster του 1968.

Πριν από λίγες μέρες η ιταλική μάρκα έκλεισε οριστικά το κεφάλαιο Aventador, με μια ξεχωριστή υλοποίηση μιας Lamborghini Aventador Ultimae Roadster να βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής, αποτίνοντας φόρο τιμής σε μια one-off Miura Roadster του 1968.

Εξωτερικά, η ξεχωριστή Aventador Ultimae είναι βαμμένη όπως και η Miura σε μπλε χρώμα Azzuro Flake, με το κάτω μέρος να είναι σε γκρι απόχρωση Grigio Liqueo και να διακοσμείται με μια λεπτή γραμμή σε μαύρο χρώμα Nero Aldebaran.

Το splitter εμπρός, τα μαρσπιέ και ο διαχύτης είναι στο χρώμα του ανθρακονήματος, ενώ η οροφή και το κάλυμμα του κινητήρα είναι βαμμένα σε μαύρο χρώμα. Οι απολήξεις της εξάτμισης έχουν μαύρο ματ χρώμα και οι ζάντες είναι ασημί με τις δαγκάνες των φρένων να είναι σε μαύρη απόχρωση.

Περνώντας στο εσωτερικό, συναντάμε ταπετσαρία σε μαύρο και άσπρο δέρμα με το σήμα της Miura να είναι ραμμένο στο ταμπλό μπροστά από την πλευρά του συνοδηγού.

Lamborghini Aventador Ultimae

Την κίνηση της αναλαμβάνει ο γνωστός V12 6,5 λίτρων που όπως σε όλες τις Ultimae έχει ισχύ 780 PS στις 8.500 rpm και 720 Nm ροπής στις 6.750 rpm.

Η τελευταία μη εξηλεκτρισμένη ατμοσφαιρική V12 Lamborghini παραδόθηκε σε έναν πολύ τυχερό αγοραστή από την Ελβετία. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στα έντεκα χρόνια που η Aventador παρέμεινε στην παραγωγή, πουλήθηκαν συνολικά 11.465 κομμάτια από τις διάφορες εκδόσεις της.

Όσο για το διάδοχό της, οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι θα διατηρήσει τον χαρισματικό V12 κινητήρα με την προσθήκη όμως ενός υβριδικού συστήματος, με τη συνδυαστική απόδοση να φημολογείται ότι θα ξεπερνά κατά πολύ τους 780 PS.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube