Με απόδοση 700+ PS η κορυφαία έκδοση της νέας Porsche Cayenne

Με απόδοση 700+ PS η κορυφαία έκδοση της νέας Porsche Cayenne

Η Porsche επιβεβαιώνει τις φήμες για μια Plug-in Hybrid έκδοση της νέας Cayenne που θα αποδίδει παραπάνω από 700 ίππους και 900 Nm ροπής.

H νέα Porsche Cayenne θα αποκτήσει σύντομα και την κορυφαία έκδοση στην γκάμα της, η οποία θα σταθεί πάνω από την Turbo GT και θα εφοδιάζεται με τον 4λιτρο V8 twin-turbo κινητήρα με απόδοση 650 PS.

Η νέα έκδοση που κατά πάσα πιθανότητα θα δανειστεί την ονομασία Cayenne S E-Hybrid της προηγούμενης γενιάς και θα είναι διαθέσιμη τόσο με την SUV όσο και με την Coupe έκδοση αμαξώματος, θα διαθέτει βεβαίως Plug-In Hybrid τεχνολογία, με την απόδοσή της να ξεπερνά συνδυαστικά τους 700 ίππους και τα 900 Nm ροπής. 

Porsche Cayenne 2024

Αυτή είναι και η μεγαλύτερη απόδοση που έχει βγει ποτέ από Cayenne ενώ αν και η διαφορά δεν είναι μεγάλη σε σχέση με την προηγούμενη γενιά (σ.σ. +20 PS και ίδια ροπή), η νέα θα διαθέτει μια αναβαθμισμένη μπαταρία με 30% μεγαλύτερη χωρητικότητα αλλά και δυνατότητα φόρτισης με μεγαλύτερη ισχύ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η τελική ταχύτητα της κορυφαίας έκδοσης της Cayenne θα φτάνει κοντά στα 300 km/h, ενώ ο χρόνος για τα 100 km/h από στάση θα είναι μικρότερος από τα 3,8” που ήθελε η προηγούμενη.

Porsche Cayenne 2024

Η ίδια μονάδα ισχύος της Cayenne S E-Hybrid ίσως αποτελέσει και τη βάση για την αντίστοιχη έκδοση της Lamborghini Urus, αφού τα δύο SUV μοιράζονται ούτως η άλλως πολλά στοιχεία και μηχανικά μέρη.

Για την ώρα επιβεβαιώνεται η φήμη, όμως για να δούμε το μοντέλο της Porsche θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι την επίσημη πρεμιέρα της, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου στα πλαίσια της έκθεσης του Μονάχου.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube