Επίσημο: Νέα Porsche Cayenne Ε-Hybrid

Επίσημο: Νέα Porsche Cayenne Ε-Hybrid

Εμπρός στο (προς το παρόν) αδιέξοδο του ντίζελ, η νέα Cayenne κάνει ρελάνς με την επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση του SUV, ούτως ή άλλως σφόδρα αναμενόμενη.

Κρίνοντας από την επιτυχία του υβριδικής Panamera, μοντέλο που αντιπροσωπεύει το 60% των πωλήσεών της στην Ευρώπη, αυτή η παραλλαγή E-hybrid της νέας Cayenne είναι πολύ σημαντική. 

Η Porsche δεν έχει άργησε μάλιστα να τη λανσάρει, καθώς έρχεται μόλις λίγους μήνες ύστερα από το εμπορικό λανσάρισμα της τρίτης γενιάς του γερμανικού πολυτελούς SUV.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη νέα Porsche Cayenne στην Κρήτη

Κάτω από το καπό της Cayenne Ε-Hybrid βρίσκεται ένα 2,9λιτρο μοτέρ V6 με 340 άλογα –επτά παραπάνω από το προηγούμενο μοτέρ- που υποστηρίζεται από ένα ηλεκτρομοτέρ ισχύος 136 ίππων, έναντι 95 του προηγούμενου. Έτσι η συνδυασμένη ισχύς ανεβαίνει στους 462 PS και η αντίστοιχη ροπή στα 71,4 kgm. Νούμερα που καθιστούν το αυτοκίνητο ικανό, σύμφωνα με το κατασκευαστή, να περνά από τα 100 km/h ξεκινώντας από στάση σε πέντε δευτερόλεπτα. Η δε τελική ταχύτητα ανεβαίνει στα 253 km/h. To αναβαθμισμένο σύστημα κίνησης συνδυάζεται με το νέο, ακόμα πιο γρήγορο, αυτόματο 8άρι σασμάν.

Porsche Cayenne Ε-Hybrid

Η χωρητικότητα της μπαταρίας ανέβηκε από τις 10,8 στις 14,1 kWh. Η Porsche ανακοινώνει μέγιστη αυτονομία με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση (η μάξιμουμ ταχύτητα περιορίζεται στα 135 km/h) 44 km. H φόρτιση της μπαταρίας από μια κλασική, οικιακή πρίζα απαιτεί επτά ώρες, ενώ με σύστημα ταχυφόρτισης (έξτρα) ο χρόνος κατεβαίνει στις 2,5 ώρες. Η επαναφόρτιση (με την πρίζα να βρίσκεται στο πίσω αριστερό φτερό) μπορεί να ελεγχθεί με τηλεχειρισμό μέσω εφαρμογής στο smartphone, όπως επίσης και η διαχείριση του κλιματισμού της καμπίνας.

Porsche Cayenne Ε-Hybrid

Από πλευράς εικόνας, η Cayenne E-Hybrid είναι ιδιαίτερα αναγνωρίσιμη από το λαχανί δαγκάνες των φρένων. Αυτό το ίδιο χρώμα βρίσκεται στα μονογράμματα και στις απεικονίσεις των καντράν. Το αυτοκίνητο εγκαινιάζει επίσης νέα πακέτα  εξοπλισμό που θα διατεθούν στην υπόλοιπη γκάμα, συμπεριλαμβανομένου ενός HUD, πρεμιέρα σε μια Porsche.

Η Cayenne E-hybrid βρίσκεται ήδη διαθέσιμη προς παραγγελία, με την τιμή της στην Ελλάδα να μην έχει ακόμα ανακοινωθεί.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube