Με 500 PS το ηλεκτρικό SUV της Alpine

Με 500 PS το ηλεκτρικό SUV της Alpine

Η Alpine έχει ήδη ξεκινήσει την εξέλιξη του GTX-Over, του ηλεκτρικού SUV της που θα έχει ισχύ περίπου 500 PS και αναμένεται να κάνει ντεμπούτο το 2024.

Alpine GTX-Over

Όπως και οι περισσότερες μάρκες, έτσι και η Alpine οδεύει σε ένα αποκλειστικά ηλεκτρικό μέλλον. Ένα από τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα που σχεδιάζει να λανσάρει η γαλλική φίρμα είναι το GTX-Over. Πρόκειται για ένα σπορ ηλεκτρικό SUV που θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-EV της συμμαχίας Renault-Nissan. 

Το GTX-Over θα είναι τετρακίνητο χάρη σε δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα. Μπροστά θα βρίσκεται το μοτέρ με ισχύ 218 PS και 300 Nm ροπής που συναντάμε στο Mégane E-TECH Electric. Σύμφωνα με ρεπορτάζ, τον πίσω άξονα θα κινεί το νέο μοτέρ απόδοσης 272 PS που εξέλιξε η Renault και θα μπει στην παραγωγή το 2024.

Alpine

Αυτό σημαίνει ότι η συνδυαστική ισχύς του θα πλησιάζει τους 500 PS. Δεν αποκλείεται ωστόσο η Alpine να προσθέσει ακόμη πιο ισχυρούς κινητήρες μιας και το GTX-Over θα ζυγίζει περίπου 2.500 kg. Tα ηλεκτρικά μοτέρ θα αντλούν ενέργεια από την μπαταρία χωρητικότητας 87 kWh που συναντάμε και στο Nissan Ariya.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Alpine έχει ήδη ξεκινήσει τις δοκιμές εξέλιξης του GTX-Over και προσπαθώντας να μην κινήσει υποψίες, χρησιμοποιεί το αμάξωμα ενός Dacia Duster.

Αlpine

Σε δηλώσεις του για το ηλεκτρικό μέλλον της μάρκας, ο επικεφαλής σχεδίασης της Alpine, Antony Villain, ανέφερε ότι η μάρκα δε θα θυσιάσει τις σπορ ρίζες της με σκοπό να πετύχει περισσότερες πωλήσεις.

«Είναι εφικτό να διατηρήσουμε το DNA μας σε ένα ηλεκτρικό SUV και πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί πελάτες που αναζητούν ένα τέτοιο αυτοκίνητο» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Villain.

Η Alpine αναμένεται να παρουσιάσει το GTX-Over το 2024, με το μοντέλο να κυκλοφορεί στις αγορές το 2025.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube