Με 500 PS η επόμενη Ford Mustang GT

Με 500 PS η επόμενη Ford Mustang GT

Η έκδοση GT της νέας γενιάς Ford Mustang που θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο θα έχει αυξημένη ισχύ που θα φτάνει τους 500 PS.

Ford Mustang

Η νέα γενιά της Ford Mustang θα δει για πρώτη φορά τα φώτα της δημοσιότητας στην έκθεση του Detroit, η οποία θα ανοίξει τις πύλες στο κοινό στις 14 Σεπτεμβρίου. Η νέα Mustang θα βασιστεί σε μια ανανεωμένη έκδοση της πλατφόρμας που χρησιμοποιεί το σημερινό μοντέλο.

Αρχικά, κάτω από το καπό της αναμένεται να συναντήσουμε τον γνωστό τετρακύλινδρο Ecoboost 2.3 lt και όπως αρμόζει στην παράδοση, τον θηριώδη 5λιτρο V8, με τις υβριδικές εκδόσεις να ακολουθούν όπως έχει επιβεβαιώσει και η Ford.

Ford Mustang

Όσο για την Mustang GT, σύμφωνα με νεότερα ρεπορτάζ, το 5λιτρο ατμοσφαιρικό V8 μοτέρ της θα έχει αυξημένη ισχύ που θα φτάνει τους 500 PS, 50 ίππους περισσότερους από τον προκάτοχο της. Μέχρι στιγμής, άγνωστη παραμένει η ροπή του κινητήρα αλλά αναμένεται να είναι και αυτή σημαντικά αυξημένη. 

Θυμίζουμε ότι η νέα γενιά του pony car της Ford που θα έχει κωδική ονομασία S650 θα εξοπλιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία με τετρακίνηση.

Τέλος, φήμες θέλουν μια αμιγώς ηλεκτρική διθέσια Mustang να μπαίνει στην παραγωγή τον Δεκέμβριο του 2028. Κάτι που σημαίνει πως η νέα γενιά του αμερικανικού μοντέλου ίσως να είναι η τελευταία με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube