McLaren Sabre: Υπεραυτοκίνητο περιορισμένης παραγωγής με 835 PS

McLaren Sabre: Υπεραυτοκίνητο περιορισμένης παραγωγής με 835 PS

Το τελευταίο δημιούργημα της McLaren Special Operations απευθύνεται αποκλειστικά στην αγορά των ΗΠΑ.

Η αντιπροσωπεία της McLaren στο Beverly Hills παρουσίασε επίσημα τη νέα McLaren Sabre, ένα υπεραυτοκίνητο περιορισμένης παραγωγής 15 μονάδων που δημιουργήθηκε από το τμήμα McLaren Special Operations (MSO) αποκλειστικά για την αγορά των ΗΠΑ.

Κίνηση στην McLaren Sabre δίνει ένας twin-turbo V8 κινητήρας με απόδοση 835 PS και 800 Nm ροπής. Αυτά τα χαρακτηριστικά καθιστούν την Sabre το ισχυρότερο μη-υβριδικό μοντέλο στην ιστορία της McLaren καθώς ξεπερνά ακόμα και την πιστάδικη Senna GTR (825 PS). Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 351 km/h, η υψηλότερη μεταξύ των διθέσιων McLaren (οι ακόμα γρηγορότερες F1 και Speedtail είναι τριθέσιες).

McLaren Sabre

Οι αναλογίες και οι γυάλινες επιφάνειες της Sabre παραπέμπουν έντονα στην Senna στην οποία και βασίζεται, όμως το αμάξωμα είναι ανασχεδιασμένο. Στο εμπρός μέρος έχουμε επιθετικά φώτα σε εσοχές πάνω στο καπό, φαρδύ σπλίτερ που αγκαλιάζει τη μάσκα και εισαγωγές αέρα που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του προφυλακτήρα.

Στο προφίλ οι πλευρικές εισαγωγές είναι μικρότερες από της Senna, οι πόρτες δεν έχουν πλέον το χαρακτηριστικό παράθυρο, ενώ τα πτερύγια στα μαρσπιέ και οι αιχμηρές γωνίες των φτερών κατευθύνουν τον αέρα.

Στην ουρά, ξεχωρίζει η τεράστια αεροτομή με τα κάθετα τοποθετημένα φώτα LED να ενσωματώνονται στα πλευρικά της στηρίγματα, το κάλυμμα του κινητήρα με πολλαπλές εσοχές και αεροδυναμικό πτερύγιο, η κεντρική απόληξη της εξάτμισης και ο μεγάλος διαχύτης που προεξέχει από το αμάξωμα.

Sabre

Στο εσωτερικό έχουμε αγωνιστικά καθίσματα, επενδύσεις από Alcantara, ανθρακονήματα σε ταμπλό και κεντρική κονσόλα καθώς και μια οθόνη αφής που προέρχεται αυτούσια από την Senna.

Κάθε μια από τις 15 Sabre θα φτιαχτεί σύμφωνα με τις προτιμήσεις του ιδιοκτήτη, ο οποίος θα επισκεφθεί το σχεδιαστικό κέντρο της McLaren στη Μ.Βρετανία και προτού παραλάβει το δικό του αυτοκίνητο θα οδηγήσει το πρωτότυπο στην California.

H McLaren Beverly Hills δεν αποκάλυψε την τιμή της Sabre όμως φήμες κάνουν λόγο για $3.000.000. Όπως και να έχει, όλα τα αντίτυπα έχουν ήδη βρει αγοραστές.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube