Mazda: Έρχονται 13 εξηλεκτρισμένα μοντέλα μέχρι το 2025

Mazda: Έρχονται 13 εξηλεκτρισμένα μοντέλα μέχρι το 2025

Τρία υβριδικά, πέντε plug-in hybrid και τρια αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα με το σήμα της Mazda θα κάνουν πρεμιέρα μέσα στα επόμενα χρόνια.

Η Mazda ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει συνολικά 13 νέα εξηλεκτρισμένα μοντέλα μέχρι το 2025, με στόχο τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της μέχρι το 2030.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι παρουσιάσεις των εξηλεκτρισμένων μοντέλων θα ξεκινήσουν από το 2022. Μέχρι το 2025 θα έχουν κυκλοφορήσει τρία υβριδικά, πέντε plug-in hybrid και τρια αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που θα απευθύνονται στις αγορές της Ευρώπης, της Ιαπωνίας, των ΗΠΑ, της Κίνας και της Ασίας.

Τα εξηλεκτρισμένα Mazda θα χρησιμοποιούν την αρχιτεκτονική Skyactiv ενώ κάποια από αυτά θα ενσωματώνουν το υβριδικό σύστημα της Toyota. Η ιαπωνική φίρμα ετοιμάζει επίσης και μια σπονδηλωτή ηλεκτρική πλατφόρμα η οποία θα χρησιμοποιηθεί σε αρκετά ηλεκτρικά μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν μεταξύ 2025 και 2030. Η εξέλιξη τους θα γίνει από τη Mazda χρησιμοποιώντας τεχνολογίες που εξελίχθηκαν σε συνεργασία με Toyota και Denso.

Στόχος είναι μέχρι το 2030, όλα τα Mazda θα έχουν κάποιας μορφής εξηλεκτρισμό, με το 25% της γκάμας να είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Όσον αφορά τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, η Mazda θα παρουσιάσει ένα εξελιγμένο πακέτο ημιαυτόνομης οδήγησης ξεκινώντας από το 2022 και αρχικά από οχήματα μεγαλύτερων κατηγοριών.

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube