Maserati GranTurismo: Θα είναι διαθέσιμη και σε ηλεκτρική έκδοση

Maserati GranTurismo: Θα είναι διαθέσιμη και σε ηλεκτρική έκδοση

Η νέα γενιά του ιταλικού σπορτσκαρ βρίσκεται στο τελικό στάδιο των δοκιμών εξέλιξης.

Η Maserati δημοσίευσε τις πρώτες φωτογραφίες της νέας γενιάς GranTurismo η οποία βγήκε για δοκιμές στους δρόμους της Modena φορώντας το απαραίτητο καμουφλάζ.

Σχεδιαστικά, η GranTurismo έχει παρόμοια σιλουέτα με τον προκάτοχό της που χαρακτηρίζεται από μακρύ καπό, χαμηλό ρύγχος, μετατοπισμένη προς τα πίσω καμπίνα, έντονη κλίση της οροφής και διάταξη 2+2 στο εσωτερικό. Όπως μπορούμε να διακρίνουμε από τις φωτογραφίες, τα φώτα LED είναι τοποθετημένα πάνω στα φτερά, ο προφυλακτήρας έχει μεγάλες εισαγωγές αέρα που πλαισιώνουν τη γρίλια και οι ζάντες έχουν αεροδυναμικό σχέδιο με πέντε εσοχές. Η ουρά είναι άκρως εντυπωσιακή με τα φουσκωμένα φτερά να καταλήγουν σε ενσωματωμένη αεροτομή

Maserati

Η νέα Maserati GranTurismo θα είναι το πρώτο μοντέλο της ιταλικής φίρμας που θα διατίθεται και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως δεν θα προσφέρεται και με το νέο twin-turbo V6 3,0 lt που πρωτοείδαμε στην MC20, πιθανότατα με ηλεκτρική υποβοήθηση. Το σίγουρο είναι πως η Maserati εγκαταλείπει τη συνταγή του V8 της προηγούμενης γενιάς, κάτι που θα έχει επιπτώσεις και στον χαρακτηριστικό ήχο.

 

Μετά από την περίοδο δοκιμών εξέλιξης σε δρόμο και πίστα και σε διαφορετικές συνθήκες, θα ακολουθήσει η επίσημη πρεμιέρα της GranTurismo η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2022. Λίγο αργότερα θα δούμε και την αντίστοιχη Maserati GranCabrio με υφασμάτινη αναδιπλούμενη οροφή. Και τα δύο μοντέλα θα παράγονται στο εργοστάσιο της Maserati στο Τορίνο.

[Πηγή: Maserati]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube