Lotus: Eξελίσσει δικούς της V6 και V8

Lotus: Eξελίσσει δικούς της V6 και V8

Mετά την απόφαση για αναβολή της έναρξης παραγωγής της νέας Elan, η Lotus ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην εξέλιξη δικών της κινητήρων V6 και V8. Στην πραγματικότητα η εταιρεία, θα οδηγήσει στην εξέλιξη των κινητήρων αυτών, κονδύλια που προοριζόταν για την Elan. Για την τελευταία ο επικεφαλής της Lotus, Dany Bahar, ανέφερε ότι ως πρωτότυπο βρίσκεται πολύ κοντά στην Esprit, οπότε πιθανότατα χρειάζεται περισσότερη μελέτη για να αποφασιστεί το λανσάρισμά της.
Σχετικά με τους νέους κινητήρες η Lotus δουλεύει γι' αυτούς από το 2010 και η πρώτη δοκιμή του νέου V8 θα γίνει μέσα στον ερχόμενο Ιούλιο με στόχο να αποδίδει 550-570 ίππους.
Στην απόφαση να προχωρήσει την έρευνα για δικούς της κινητήρες, την έλαβε η Lotus, μετά από online έρευνα που έκανε για να μελετήσει την επίδραση των πρωτοτύπων της στο Σαλόνι του Παρισιού. Μεταξύ των 10.000 περίπου που απάντησαν στην έρευνα αρκετοί σχολίασαν αρνητικά τη στρατηγική της Lotus να χρησιμοποιεί κινητήρες Toyota και την προέτρεψαν να κατασκευάσει δικούς της. Στην ίδια έρευνα φαίνεται να υπάρχει θετική αναμονή για την τετράπορτη Eterne. Ο επικεφαλής της Lotus θεωρεί ότι το μοντέλο αυτό μπορεί να βγεί σχετικά εύκολα στην παραγωγή, καθώς θα αναπτυχθεί στην πλατφόρμα της μπροστομήχανης Elite, άρα απαιτεί μικρότερο κεφάλαιο για την εξέλιξή της.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube