Lexus LC 500 Convertible, έτοιμο για την Ευρώπη [video]

Lexus LC 500 Convertible, έτοιμο για την Ευρώπη [video]

H Lexus προγραμμάτιζε να μας δείξει το κάμπριο LC 500 στη Γενεύη, αναγγέλλοντας ταυτόχρονα το εμπορικό λανσάρισμά του στη Γηραιά Ήπειρο.

Στην αρχή της χρονιάς, η Toyota μας αποκάλυψε στο Amsterdam τα νέα προϊόντα της. Αναφορά όμως για το νέο καμπριολέ Lexus LC δεν έγινε, που στη συνέχεια αποκαλύφθηκε λίγες εβδομάδες αργότερα στο Los Angeles Auto Show. Μεθόδευση που μας άφησε να υποθέσουμε ότι δεν θα βλέπαμε το αυτοκίνητο στην Ευρώπη.

Παρόλα αυτά, το εμπορικό λανσάρισμα στη Γηραιά Ήπειρο ήταν για τα καλά προγραμματισμένο! Το ανοιχτό LC θα έκανε την πρώτη επίσημη ευρωπαϊκή «βόλτα» του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Ξέρουμε τι συνέβη στη συνέχεια, με το ελβετικό Σαλόνι να ματαιώνεται λόγω του κορωνοϊού. Για να ανακαλύψουμε λοιπόν σε μέταλλο την ανοιχτή παραλλαγή του σημαιοφόρου της Lexus, θα πρέπει να περιμένουμε την άφιξή του στις ευρωπαϊκές αντιπροσωπείες κατά το καλοκαίρι.

Lexus LC 500 Convertible

Βέβαια, για την Ελλάδα μόνο να ελπίζουμε μπορούμε, μπας και δούμε κάποιο στο δρόμο, καθώς τα μεγάλα Lexus είναι εξαιρετικά σπάνια στη χώρα μας. Η Lexus δεν πούλησε κανένα κουπέ LC στην Ελλάδα το 2019, πράγμα καθόλου παράξενο καθώς το αυτοκίνητο ξεκινά από τα 161 χιλιάρικα. Αλλά θα πρέπει από την άλλη να πούμε πως το LC είναι πανέμορφο και χωρίς οροφή ακόμα πιο ελκυστικό.

Η Lexus, λοιπόν, αρκέστηκε στο «κούρεμα» της οροφής και την αντικατάστασή της με μια υφασμάτινη. Που ανεβαίνει και κατεβαίνει σε περίπου δεκαπέντε δευτερόλεπτα και αυτό μπορεί να γίνει με ταχύτητα έως 50 km/h.

Lexus LC 500 Convertible

Το ηχοσύστημα και η θέρμανση μάλιστα, ρυθμίζουν αυτόματα τη λειτουργία τους σε διαμόρφωση «κάμπριο» του τούμπαλιν. Για να απολαύσεις δε τις χαρές της υπαίθρου με πιο δροσερό καιρό, τα καθίσματα έχουν ενσωματωμένο σύστημα θέρμανσης για τον αυχένα, το ίδιο και το τιμόνι, ενώ ένα μικρό ντεφλεκτέρ φροντίζει να μην υπάρχουν ανεπιθύμητοι στροβιλισμοί στην καμπίνα.

Φυσικά, η δομή του αμαξώματος έχει ενισχυθεί για να εξασφαλίζει την ίδια ακαμψία με το κουπέ LC, με τη Lexus να έχει χρησιμοποιήσει αλουμίνιο και μαγνήσιο για να περιορίσει την προσθήκη βάρους. Η Lexus λανσάρισε το ανοιχτό LC στην έκδοση 500, επομένως με 5λιτρο ατμοσφαιρικό μοτέρ V8 με 464 άλογα και αυτόματο 10άρι κιβώτιο ταχυτήτων. Αλλά αναμένεται να ανακοινωθεί και μια υβριδική παραλλαγή με 500 άλογα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube