To καινοτόμο υβριδικό σύστημα του νέου Lexus LS 500h

To καινοτόμο υβριδικό σύστημα του νέου Lexus LS 500h

Η Lexus το ονομάζει «Πολλαπλών Σταδίων» και περιλαμβάνει δύο ηλεκτρικά μοτέρ και δύο διαφορετικά κιβώτια ταχυτήτων!

Το νέο Lexus LS 500h είναι η υβριδική έκδοση της ολοκαίνουργιας ναυαρχίδας της Lexus και θα αποκαλυφθεί επίσημα στο Σαλόνι της Γενεύης, στις 7 Μαρτίου.

Το νέο εξηλεκτρισμένο μοντέλο θα κινείται από το λεγόμενο Multi Stage Hybrid System” (Υβριδικό Σύστημα Πολλαπλών Σταδίων), που συνδυάζει έναν V6 3,5 λίτρων 300 ίππων, με ένα αυτόματο κιβώτιο 4 σχέσεων με μετατροπέα ροπής και δύο ηλεκτρικά μοτέρ που λειτουργούν μέσω ενός κιβωτίου e-CVT συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης! Σας ακούγεται περίπλοκο; Είναι, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι πιο εύληπτο: Καθώς το CVT έχει προγραμματιστεί έτσι ώστε να προσομοιώνει ένα 6άρι κιβώτιο, το αυτοκίνητο συμπεριφέρεται σαν να έχει ένα αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων!

Το διπλό σύστημα μετάδοσης, που είναι ήδη γνωστό από το LC 500h, πραγματοποιεί –κατά τη Lexus– αλλαγές ταχυτήτων ανάλογες με εκείνες ενός κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, αλλά είναι ελαφρύτερο και πιο μαζεμένο σε διαστάσεις. Το LC 500h έχει συνδυαστική ιπποδύναμη 359 PS και το ίδιο αναμένεται από το υβριδικό LS.

Τα τεχνικά σχέδια δείχνουν τη διάταξη του συστήματος στο LS, με τον θερμικό κινητήρα τοποθετημένο μπροστά και την μπαταρία πίσω. Τα ηλεκτρικά μοτέρ κινούν έναν εμπρός τροχό το καθένα και το αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά ηλεκτρικά με ταχύτητες έως και 140 km/h. Ο βενζινοκινητήρας –που λειτουργεί σε κύκλο Atkinson για οικονομία– είναι επικεντρωμένος στην κίνηση του πίσω άξονα.

Οι φωτογραφίες που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα πριν το επίσημο ντεμπούτο του LS 500h, δείχνουν ότι δεν υπάρχουν σχεδιαστικές αλλαγές που να διαφοροποιούν το υβριδικό μοντέλο. Κατά συνέπεια, θα έχει τις διαστάσεις των άλλων LS: 5.235 x 1.900 x 1.450 mm.

Σε σύγκριση με το απερχόμενο LS, το νέο είναι περίπου 15 mm χαμηλότερο συνολικά, ενώ το εμπρός και το πίσω καπό είναι αντίστοιχα 30 και 41 mm πιο χαμηλά, δίνοντας στο αυτοκίνητο εμφάνιση «τετράπορτου κουπέ».

Οι πωλήσεις της νέας σειράς LS θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη περί τα τέλη της χρονιάς.

[Πηγή: Lexus]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube