Lexus: Το επόμενο IS με τον 6κύλινδρο σε σειρά της Supra;

Lexus: Το επόμενο IS με τον 6κύλινδρο σε σειρά της Supra;

Η Toyota έχει πλέον ολοκληρώσει την εξέλιξη της εκδοχής της για τον 3λιτρο 6κύλινδρο σε σειρά της BMW, οπότε είναι πιθανό να τον δούμε και σε άλλα μοντέλα του ιαπωνικού κολοσσού πλην της Supra;

Το σημερινό Lexus IS βαδίζει σταθερά προς το τέλος της καριέρας του, και μαζί με αυτό, προκύπτουν και οι φήμες για ανανέωση. Το ιαπωνικό Best Car δημοσιεύει λοιπόν μια ενδιαφέρουσα πληροφορία: Την πιθανή παρουσία του 6κύλινδρου 3λιτρου μοτέρ σε σειρά της Supra κάτω από την καπό της κόμπακτ premium μπερλίνας της Lexus. Εξάλλου, οι δύο φίρμες έχουν πάγια τακτική να μοιράζονται τα μηχανικά μέρη τους.

Προσώρας, η πληροφορία αυτή παραμένει μόνο μια φήμη και ως τέτοια ελέγχεται η αξιοπιστία της. Αλλά το Best Car μιλά επίσης για έναν 4κύλινδρο υβριδικό κινητήρα 2,4 lt και την πιθανή επιστροφή της σπορ έκδοσης IS F με τον 3,5λιτρο διτούρμπινο κινητήρα V6 του LS 500. Για τον υβριδικό κινητήρα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα ανανεωθεί, αλλά για τα υπόλοιπα, τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Αυτό που φαίνεται μάλλον ξεκάθαρο είναι ότι η Toyota δεν σκοπεύει να αφήσει τον 6κύλινδρο σε σειρά μόνο για τη Supra, καθώς είναι αμφίβολο να το κόστος εξέλιξής του μπορεί να πετύχει την προσδοκώμενη κερδοφορία μόνο με ένα και μάλιστα τέτοιο μοντέλο. Αλλά μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να ισχυριστούμε ότι θα δίνει το παρών στο επόμενο IS, ο δρόμος είναι μάλλον μακρύς για να τον στηρίξει η πρώτη σπέκουλα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube