Land Rover Defender SVX: To αντίπαλον δέος της G63 AMG;

Land Rover Defender SVX: To αντίπαλον δέος της G63 AMG;

Η Land Rover ετοιμάζει την κορυφαία έκδοση SVX του Defender με ακόμα περισσότερη απόσταση από το έδαφος και περισσότερους από 525 PS.

Land Rover Defender SVX

O Βρετανός κατασκευαστής ετοιμάζει την κορυφαία έκδοση του Defender η οποία θα κάνει ντεμπούτο το 2023 και θα είναι το πρώτο μοντέλο της Land Rover με την υπογραφή του τμήματος SVX.

Το τελευταίο είναι το νέο παρακλάδι της SVO (Special Vehicle Operations) της Jaguar-Land Rover. Θυμίζουμε ότι η SVO, έχει δημιουργήσει μοναδικά μοντέλα όπως η Jaguar F-Type Project 7 και η XE SV Project 8, αλλά και το πανίσχυρο Range Rover Sport SVR. 

Land Rover Defender SVX

Πρόσφατα, ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο του Defender SVX εντοπίστηκε να δοκιμάζεται στην Πράσινη Κόλαση. Στο πίσω μέρος του, οι τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης επιβεβαιώνουν ότι κάτω από το καπό θα βρίσκεται ο πανίσχυρος V8 με υπερσυμπιεστή. Μέχρι στιγμής, το μοτέρ κινεί την κορυφαία έκδοση του συμβατικού Defender αποδίδοντας 525 PS και 625 Νm ροπής.

Είναι όμως βέβαιο ότι η ισχύς θα ανέβει κι άλλο στην SVX και δεν αποκλείεται να φθάσει σε νούμερο που θα το τοποθετεί το βρετανικό 4x4 απέναντι σε άλλες ξεχωριστές εκδόσεις της κατηγορίας όπως η Mercedes-AMG G63. 

Οι άνθρωποι του τμήματος SVX δεν θα περιοριστούν μόνο σε επεμβάσεις κάτω από το καπό. Από το πρωτότυπο εξέλιξης που πιάστηκε στην γερμανική πίστα φαίνεται ότι οι θόλοι των τροχών έχουν μεγαλώσει, η απόσταση από το έδαφος είναι αυξημένη και το αυτοκίνητο πατάει στο έδαφος με ελαστικά παντός εδάφους.

Land Rover Defender SVX

Όπως και να έχει, το αποτέλεσμα αναμένεται να είναι μοναδικό και ανυπομονούμε να έρθουν στην επιφάνεια περισσότερες πληροφορίες και να δούμε αν το Defender SVX θα γίνει το αντίπαλο δέος της G63 AMG ή της σκληροτράχηλης Mercedes G500 4x4², η οποία αναμένεται να μπει φέτος στη δεύτερη γενιά της.

[Πηγή: Αutocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube