Land Rover Defender: Δοκιμές στην έρημο με τον Ερυθρό Σταυρό [video]

Land Rover Defender: Δοκιμές στην έρημο με τον Ερυθρό Σταυρό [video]

Το βρετανικό 4X4 συνεχίζει τις εξαντλητικές δοκιμές στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υποστηρίζοντας τη δράση του Ερυθρού Σταυρού.

Λίγο πριν από την επίσημη πρεμιέρα του, το Land Rover Defender επισκέφθηκε την έδρα του Ερυθρού Σταυρού (IFRC) στο Dubai για να δοκιμάσει τις δυνατότητες του μοντέλου σε πραγματικές συνθήκες εντός και εκτός δρόμου. Σύμφωνα με την εταιρεία, το Defender έχει ήδη διανύσει πάνω από 1,2 εκατομμύρια χιλιόμετρα δοκιμών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: To Land Rover Defender στην Αφρική με τα λιοντάρια [video]

Το καμουφλαρισμένο πρωτότυπο του Defender δοκιμάστηκε στους αμμόλοφους της ερήμου αλλά και τον αυτοκινητόδρομο Jebel Jais που έχει και το μεγαλύτερο υψόμετρο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Land Rover Defender

Οι μηχανικοί της Land Rover δήλωσαν πως μέλημά τους ήταν να κατασκευάσουν ένα αυτοκίνητο που εκτός από τις ασυναγώνιστες δυνατότητες εκτός δρόμου και την αξιοπιστία που διακρίνει την προηγούμενη γενιά, θα προσφέρει άνεση αλλά και δυναμική συμπεριφορά στο δρόμο. Όπως αποκαλύπτει το βίντεο, τα ελαστικά διαμέτρου 815 mm που εξοπλίζουν το νέο Defender προσφέρουν μεγάλη επιφάνεια επαφής και σε συνδυασμό με το προηγμένο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης που προσαρμόζεται στον τύπο εδάφους, χαρίζουν εξαιρετική συμπεριφορά τόσο στην άμμο όσο και στην άσφαλτο.

Ο Ερυθρός Σταυρός δραστηριοποιείται σε 191 χώρες ανά τον κόσμο, βοηθώντας ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Η συνεργασία του με την Land Rover ξεκίνησε το 1954, οπότε ξεκίνησε να χρησιμοποιεί τα οχήματά της για να συνεχίσει το έργο του σε δύσκολα προσβάσιμες περιοχές. Φέτος, η Jaguar Land Rover και ο Ερυθρός Σταυρός ανανέωσαν τη συνεργασία τους για τρία ακόμη χρόνια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube