Lamborghini: Η Aventador SV και σε Roadster

Lamborghini: Η Aventador SV και σε Roadster

Όλα τα καλά της Superveloce σύντομα και σε ανοιχτή έκδοση.

Ο CEO της Lamborghini, Stephan Winkelmann, επιβεβαίωσε στο Φεστιβάλ του Goodwood πως σύντομα θα παρουσιαστεί και έκδοση SV της Aventador Roadster.

Η κουπέ, που πρόλαβε την απαγόρευση δημοσίευσης χρόνων στο Nürburgring και κατάφερε να κατέβει κάτω από τα 7 λεπτά, έχει ήδη ξεπουλήσει παρά την υψηλή της τιμή. Το ίδιο περιμένουμε να γίνει και με την ανοιχτή που, μάλιστα, θα κατακευαστεί και σε 100 αντίτυπα λιγότερα – ήτοι 500.

«Η Aventador LP 750-4 Superveloce αντιπροσωπεύει την πιο αγνή, σπορ και συναισθηματική ενσάρκωση της Lamborghini», είπε ο Winkelmann, προσθέτοντας ότι «και τα 600 κομμάτια έχουν ήδη πωληθεί».

Η SV Roadster θα διαφέρει μόνο στην αφαιρούμενη οροφή και, λογικά, την έστω και ελάχιστα μικρότερη ακαμψία του σασί. Ο ατμοσφαιρικός V12 των 6,5 lt θα αποδίδει και εδώ 750 PS και 70 kgm, η προσθήκη της σταθερής πίσω αεροτομής θ’ αυξήσει σημαντικά την αρνητική άντωση και το αμάξωμα θα είναι κατασκευασμένο από το ελαφρύ, και ακόμα πιο ανθεκτικό, υλικό Carbon Skin. Επιπλέον, με ανοιχτή την οροφή ο πιο άγριος ήχος θα είναι ακόμα πιο απολαυστικός για οδηγό και συνοδηγό...

Ο Winkelmann δεν αποκάλυψε πότε θα γίνει η παρουσίασή της, αν και το Σαλόνι της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο ή, το αργότερο, το NAIAS στο Detroit τον Ιανουάριο είναι οι πιθανότερες ημερομηνίες.

[Πηγή: Top Gear]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube