Lamborghini Centenario στην Γενεύη

Lamborghini Centenario στην Γενεύη

Βασισμένη στην Aventador επετειακή Lamborghini για την επέτειο των 100 χρόνων από την γέννηση του Ferruccio.

Διαρροή των σχεδίων που κατατέθηκαν για την κατοχύρωση της πατέντας δείχνουν την μορφή του αυτοκινήτου που φτιάχτηκε για την επέτειο 100 χρόνων από την γέννηση του Ferruccio Lamborghini.

Θα λέγεται Lamborghini Centenario LP770-4 και θα βασίζεται στην Aventador. Θα παρουσιαστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης τον άλλο μήνα. Δεν δείχνει εξωφρενική όπως η Veneno, αλλά όπως και να έχει είναι απόκοσμη και σίγουρα θα δείχνει πιο εντυπωσιακή στην πραγματικότητα. Στην Sant’ Agata την αποκαλούν «επιτομή του υπεραυτοκινήτου» και από όσο μπορούμε να κρίνουμε από τα σχέδια που διέρρευσαν και σας παρουσιάζουμε, η εμφάνιση διαλαλεί τις εξωφρενικές επιδόσεις.

Σε πολλούς ο τρόπος που η οροφή χαμηλώνει πίσω από το κεφάλι των επιβατών θυμίζει πρωτότυπα του Group C και σε κάποιους την Maserati MC12. Όπως καταλαβαίνουμε από το όνομά της, αποδίδει 770 ίππους από τον V12 των 6,5 λίτρων, είναι τετρακίνητη και κάνει 0-100 km/h σε 2,7”.

Η Lamborghini θα φτιάξει 20 κουπέ και άλλα 20 roadster αντίτυπα της Centenario. Και παρότι η τιμή υπολογίζεται σε περισσότερα από 2 εκατομμύρια ευρώ, η παραγωγή έχει σχεδόν προπωληθεί, με προτεραιότητα σε όσους είναι ήδη πελάτες της φίρμας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube