KTM X-Bow GTX: Με εμφάνιση και επιδόσεις που παραπέμπουν σε σούπερκαρ

KTM X-Bow GTX: Με εμφάνιση και επιδόσεις που παραπέμπουν σε σούπερκαρ

Το νέο "όπλο" της αυστριακής εταιρείας αποκλειστικά για χρήση σε πίστα.

Η KTM παρουσίασε μια νέα έκδοση του τετράτροχου μοντέλου της - το X-Bow GTX - που προορίζεται αποκλειστικά για χρήση σε πίστα.

Εμφανισιακά, το κλειστό αμάξωμα του GTX παραπέμπει έντονα σε κεντρομήχανο σούπερκαρ (όπως και οι επιδόσεις του), με τονισμένα φτερά, έντονες ακμές, μετατοπισμένη προς τα εμπρός καμπίνα, επιθετικά φωτιστικά σώματα, σπλίτερ, πτερύγια, εισαγωγές αέρα και σταθερή αεροτομή.

Το νέο KTM σχεδιάστηκε σύμφωνα με τις προδιαγραφές GT2 της FIA, οπότε οι ιδιοκτήτες του μπορούν να συμμετέχουν σε αντίστοιχα πρωταθλήματα. Ο κεντρικά τοποθετημένος πεντακύλινδρος 2.5 TSI της Audi αποδίδει περίπου 600 PS στην αγωνιστική έκδοση GT2 ή 500 PS στην έκδοση ομολογκασιόν GTX, με το συνολικό βάρος του οχήματος στα 998 kg!

Στόχος της KTM είναι να κατασκευάσει 20 X-Bow GTX μέσα στο 2020. Τα αγωνιστικά θα συμμετέχουν στους αγώνες Creventic 24H Series, GT Open, DMV-GTC, και Nürburgring Langstrecken, παράλληλα με ένα ενιαίο πρωτάθλημα το 2021.

Να θυμίσουμε πως το X-Bow πρωτοπαρουσιάστηκε πριν από 12 χρόνια ως ο καρπός συνεργασίας μεταξύ της KTM με τις Kiska Design, Audi, Reiter Engineering GmbH και Dallara. Έκτοτε, η αυστριακή εταιρεία έχει κατασκευάσει 1.300 μονάδες των διαφόρων εκδόσεων του X-Bow (X-Bow RX-Bow GT, αγωνιστικό X-Bow GT4 κ.α.).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube