Έτοιμο το νέο KTM X-Bow GT4

Έτοιμο το νέο KTM X-Bow GT4

Μετά από εβδομάδες εντατικών δοκιμών και τη δημοσίευση κάποιων φωτογραφιών teaser, η ΚΤΜ ολοκλήρωσε την εξέλιξη του νέου της αγωνιστικού κατηγορίας GT4.

Το νέο αγωνιστικό ονομάζεται X-Bow GT4, βασίζεται στο γνωστό μας track day car, το X-Bow, και έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Reiter Engineering, μια γερμανική εταιρεία αγώνων και μηχανολογίας, που έχει γίνει γνωστή από την κατασκευή κάμποσων αγωνιστικών Lamborghini όπως και μιας Chevrolet Camaro προδιαγραφών GT3.

Η Reiter έχει την ευθύνη της κατασκευής του νέου X-Bow GT4, αλλά έχει αναλάβει και όλη την υλικοτεχνική υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένων των πωλήσεων και της προμήθειας ανταλλακτικών. Η γερμανική φίρμα έχει συνεργαστεί με την ΚΤΜ τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζοντας το προηγούμενο X-Bow κατηγορίας GT4, το 2008. Οι τεχνικές προδιαγραφές του νέου αγωνιστικού δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, αλλά λέγεται ότι έχει σχεδιαστεί για διεθνείς αγώνες, όχι μόνο αγώνες σε επίπεδο λεσχών και πρωταθλήματα ενιαίου τύπου, για τα οποία η ΚΤΜ ήδη προσφέρει το X-Bow RR.

Αυτά που ξέρουμε για το τελευταίο X-Bow GT4 είναι ότι έχει έναν 2λιτρο, 4κύλινδρο κινητήρα τούρμπο, που κινεί τους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου σειριακού κιβωτίου. Σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, το νέο έχει βελτιώσεις στη γεωμετρία των αναρτήσεων, στο κιβώτιο, την αεροδυναμική και τις ρυθμίσεις του ABS.

Η τιμή του ΚΤΜ X-Bow GT4 του 2015 έχει καθοριστεί στα 139.000 ευρώ. Το αυτοκίνητο θα διατίθεται σε όλο τον κόσμο και οι πρώτες παραδόσεις αναμένεται να γίνουν σε λίγες εβδομάδες.

[Πηγή: Motorauthority.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube