Kia Stinger Τribute Edition: Νέα και αποχαιρετιστήρια έκδοση

Kia Stinger Τribute Edition: Νέα και αποχαιρετιστήρια έκδοση

H Κia αποχαιρετά το Stinger με την έκδοση Tribute Edition η οποία θα παραχθεί σε μόλις 1.000 κομμάτια.

Kia Stinger Τribute Edition

To Kia Stinger θα αποτελέσει ακόμη ένα θύμα του εξηλεκτρισμού και της συμπάθειας που δείχνει το αγοραστικό κοινό στα SUV. Έτσι, πριν σταματήσει οριστικά η παραγωγή του, η φίρμα αποφάσισε να αποχαιρετήσει το σεντάν της με την περιορισμένη έκδοση Kia Stinger Tribute Edition, η οποία θα παραχθεί σε μόλις 1.000 αντίτυπα.

Εξωτερικά, οι αγοραστές του Stinger Τribute Edition μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στη ματ γκρι απόχρωση Moonscape και την πράσινη Ascot Green, ενώ τα καλύμματα από τους πλαϊνούς καθρέπτες, οι ζάντες 19" και οι δαγκάνες των φρένων της Brembo είναι σε κάθε περίπτωση βαμμένα σε μαύρο χρώμα.

Kia Stinger Τribute Edition

Περνώντας στο εσωτερικό, κάθε μοντέλο διαθέτει ειδική πλάκα με τον ξεχωριστό αριθμό του κάθε αυτοκινήτου και η καμπίνα διακοσμείται από δερμάτινη ταπετσαρία σε χρώμα καφέ Terracotta και λεπτομέρειες σε στιλ ανθρακονήματος.

Όλα τα μοντέλα της έκδοσης Τribute Edition φιλοξενούν κάτω από το καπό τους τον twin-turbo V6 κινητήρα των 3,3 λίτρων που αποδίδει 373 PS και 510 Nm ροπής.

Kia Stinger Τribute Edition

Θυμίζουμε ότι το Kia Stinger μπήκε στην παραγωγή το 2017 βάζοντας στο στόχαστρό του τον γερμανικό ανταγωνισμό και συγκεκριμένα μοντέλα όπως τα Audi A5 Sportback και BMW 4 Series Gran Coupé.

Πέντε χρόνια μετά και με την Κia να δηλώνει ότι το Stinger θα αντικατασταθεί από το EV6 GT, το σεντάν είχε αρχίσει να χάνει έδαφος στην αγορά. Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο κατασκευαστής πούλησε μόλις 1.499 κομμάτια του μοντέλου στη Νότιο Κορέα, πράγμα που σημαίνει ότι στην εγχώρια αγορά, το Stinger είναι πλέον το μοντέλο της Kia με τις χαμηλότερες πωλήσεις.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube