Kia EV6: Αμιγώς ηλεκτρικό που εγκαινιάζει μια νέα σχεδιαστική εποχή [video]

Kia EV6: Αμιγώς ηλεκτρικό που εγκαινιάζει μια νέα σχεδιαστική εποχή [video]

Με το ολοκαίνουργιο EV6, η Kia εισάγει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία "Opposites United".

Η Kia δημοσίευσε σήμερα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του EV6, του πρώτου της αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα πριν από το τέλος του μήνα.

Το EV6 είναι ένα πολύ σημαντικό μοντέλο για την Kia καθώς πέρα του ότι αποτελεί το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής της, εισάγει και τη νέα σχεδιαστική γλώσσα "Opposites United" (τα αντίθετα ενοποιούνται). Η φιλοσοφία καθορίζεται από πέντε κεντρικούς άξονες - Bold for Nature, Joy for Reason, Power to Progress, Technology for Life και Tension for Serenity - και αναμένεται να εφαρμοστεί σε όλα τα μοντέλα της κορεατικής φίρμας συνδυάζοντας κοφτερές λεπτομέρειες και έντονα σμιλεμένους όγκους.

Το μοντέλο είναι αποτέλεσμα συνεργασίας τριών σχεδιαστικών κέντρων της Kia σε Namyang (Κορέα), Frankfurt (Γερμανία) και Irvine (California, ΗΠΑ), υπό τις οδηγίες του υπεύθυνου σχεδιασμού Karim Habib.

KIA EV6

Στη μάσκα κυριαρχούν τα επιθετικά φώτα με φουτουριστικά γραφικά LED και δυναμικά φλας, τα οποία ενώνονται με μια λεπτή λωρίδα ενώ εκτείνονται μέχρι και τους θόλους των τροχών. Το καπό έχει έντονα νεύρα που τονίζουν τα φουσκωμένα φτερά, ενώ ο προφυλακτήρας έχει μια εσοχή που κατευθύνει τον αέρα κάτω από το πάτωμα. Η Kia χαρακτηρίζει το εμπρός μέρος ως "Digital Tiger Face" θεωρώντας το ως φυσική συνέχεια της γρίλιας "Tiger Nose" που συναντάμε στα συμβατικά μοντέλα της για την εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Τα πλαστικά προστατευτικά στους θόλους των τροχών, τα μαρσπιέ και το κάτω μέρος των προφυλακτήρων σε συνδυασμό με τις δίχρωμες πεντάκτινες ζάντες και τα μαύρα κολωνάκια χαρίζουν στο EV6 σιλουέτα που παραπέμπει σε crossover. Τα φουσκωμένα εμπρός και πίσω φτερά και η έντονη κλίση του πίσω παρμπρίζ ενισχύουν το δυναμισμό ενώ οι κρυφές χειρολαβές και οι απλότητα στις επιφάνειες δίνουν μια premium νότα.

Kia EV6

Στο πίσω μέρος πρωταγωνιστούν τα ενιαία φώτα LED που ενώνονται με τους θόλους και ακολουθούν το σχήμα της ουράς. Το παρμπρίζ ενώνεται με τα πλευρικά παράθυρα δημιουργώντας το εφέ της αιωρούμενης οροφής, το έμβλημα της KIA δεσπόζει στη μέση της καμπυλωτής πόρτας του χώρου αποσκευών ενώ ο πίσω προφυλακτήρας ενσωματώνει ένα τμήμα με γυαλιστερό μαύρο πλαστικό που δίνει στο μοντέλο αέρα crossover.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζει το ενιαίο καμπυλωτό πάνελ που ενσωματώνει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και την κεντρική οθόνη αφής, το τιμόνι με δύο ακτίνες και ενσωματωμένα πλήκτρα, τα χειριστήρια αφής για τον κλιματισμό με απτική ανάδραση, οι αεραγωγοί που ενώνονται μεταξύ τους και το ψηλά τοποθετημένο κεντρικό τούνελ με πληθώρα αποθηκευτικών χώρων.

Kia

Η Kia κάνει λόγο για εξαιρετική εκμετάλλευση των εσωτερικών χώρων λόγω της ηλεκτρικής πλατφόρμας. Η αίσθηση της ευρυχωρίας ενισχύεται από τις ανοιχτόχρωμες υφασμάτινες επενδύσεις στα καθίσματα που κατασκευάστηκαν από ανακυκλώσιμα πλαστικά.

Το Kia EV6 είναι το αδελφάκι του Hyundai Ioniq 5 με το οποίο αναμένεται να μοιράζεται τη νέα ηλεκτρική πλατφόρμα E-GMP. Αυτό σημαίνει πως πιθανότατα θα προσφέρει επιλογή ανάμεσα σε δύο μεγέθη μπαταριών 58 kWh και 72,6 kWh, σε συνδυασμό με έναν (έως 218 PS / 350 Nm) ή δύο ηλεκτροκινητήρες (έως 306 PS/605 Nm).

Περισσότερες πληροφορίες για το νέο Kia EV6 θα έχουμε σε λίγες μέρες στην επίσημη διαδικτυακή του πρεμιέρα.

[Πηγή: Kia]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube